Vochtdoorslag schuur door border/perk

WildHodl

  • #1
Ha allemaal,
Na al veel klusprojecten tot een goed einde te hebben gebracht met dit forum, kan ik nu het exact juiste antwoord niet vinden. Zodoende maar eens een account aangemaakt.

Mijn vraag:
In de tuin van onze recent betrokken huurwoning heeft de vorige bewoonster doodleuk een perk tegen de schuur aan gemaakt hoger dan het maaiveld. Met de nodige vochtdoorslag en schimmel tot gevolg in de onderste 3 rijen stenen van de muur. De schuur is daardoor zeiknat van binnen (vocht op oppervlakten).

Ik ga dat perk omzetten in terras, dus daarmee zal het alweer lager uitkomen en het probleem al een stuk minder zijn? Of heeft iemand nog tips anders dan verwarmen of isoleren (niet wenselijk in huurwoning).

Ik heb nu nu een vrij diepe geul gegraven tot onder maaiveld zodat de muur kan drogen. Is er bepaald materiaal wat ik bijv tegen de schuurmuur aan kan zetten voordat ik het ga bestraten?

Alvast bedankt voor de moeite.

FEE5B6F6-C27A-45DD-87A5-24EF18A978E6.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zorgen dat het niveau van de grond niet hoger komt dan de bovenkant van de plaat beton, de vloer van de schuur.
Het zeiknat worden daar is al heel veel over geschreven. De basis is temperatuur in de schuur moet zo gelijk mogelijk blijven als die van buiten.

Nou maar hopen dat van de woning de onderkant van de kozijnen niet gelijk is gemaakt met de bovenkant van de bestrating. Ook zo'n oplossing die niet is uit te roeien.
Zie dat het een huurwoning is. Dus het laatste in niet zo jouw zorg.
 

WildHodl

  • #3
Mag de stoeptegel wel boven dat niveau uitkomen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Ligt de bestrating hoger dan zal je vochtdoorslag houden.
Loopt het afschot in de bestrating naar de gevel toe, dan is het meer dan als het afschot van de gevel af is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu