Vochtdoorslag in kruipruimte

Robin

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb wat vochtdoorslag in mijn kruipruimte. Door een scheur die in mijn muur zit, komt vocht naar binnen. Hoe kan ik dat het beste verhelpen? Is dit een kwestie van voegen er uit bikken en nieuwe voegen aanbrengen?

Hier zie je een foto:


Het is een steens gemetselde muur. Aan de kruipruimte kant kan ik erbij komen (zie foto), vanaf de tuin kant niet, omdat mijn woning nog een meter verder is uitgebouwd dan de kruipruimte.

Dat maakt het overigens des te gekker dat ik daar lekkage heb, want:
- één meter huis houdt een hoop water tegen
- daarna komt een terras van 4 meter dat schuin de andere kant op afloopt

Mij een raadsel dus waar de lekkage vandaan komt, misschien een kapotte regenpijp o.i.d. die onder de grond ligt. :shock:

Wie weet raad :?:

Alvast bedankt, Robin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit lijkt op een kapotte riolering, zo te zien aan de kleur van de lekkage.

Wanneer u zeker bent dat er alleen een regenpijp langs loopt kunt die misschien een tijdje ergens anders het water laten lozen, lekt het dan niet meer dan is de oplossing gevonden.

Zo te zien aan de opbouw van de muren is het een huis op leeftijd en hebt u kans dat er een riolering van gresbuis langs de muur loopt.
Is het een grote buis dan kan er misschien een plastic buis ingeschoven worden, dit kan alleen als er geen andere aansluitingen op de bestaande buis zitten.

Succes.
 

Robin

  • #3
Hallo Jan,

Probleem wat ik heb is dat ik niet goed bij de ruimte er achter kan komen. Ik denk niet dat mijn riool daar loopt, want dat licht in de lengterichting van het huis (en naar de voorkant) en deze muur is mijn achtergevel. Het zou wel hemelwaterafvoer kunnen zijn, maar ik kan daar dus niet bijkomen.

Kan ik de binnenkant van de muur bewerken om de vochtdoorslag tegen te gaan, of gaat het dan aan de andere kant gewoon door met rotten?

Oh ja, je zag het goed van de muren: het huis is uit 1934. :lol:

Dank alvast voor je antwoord,
Robin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het heeft weinig zin om de lekplek te bewerken, iets verderop komt dan weer een nieuwe lekplek.
Probeert u eerst onderstaande mogelijkheid, helpt dat niet dan moet toch proberen om van binnenuit de oorzaak te vinden.
Trouwens, rotten doet het niet, bakstenen kunnen niet rotten.
Wanneer u zeker bent dat er alleen een regenpijp langs loopt kunt die misschien een tijdje ergens anders het water laten lozen, lekt het dan niet meer dan is de oplossing gevonden.
Komt u er niet uit dan graag alle informatie over wat u hebt gedaan, we proberen altijd een oplossing te vinden.

Succes.
 

Robin

  • #5
Robin schreef:
Probleem wat ik heb is dat ik niet goed bij de ruimte er achter kan komen...
Vandaag (puur toevallig) een verstopping bij mijn garage tegengekomen. Door die verstopping liep water langs de tegels onder de grond en waarschijnlijk langs mijn muren van de kruipruimte. Het zou me niet verbazen als daar een klein ondergronds meertje is ontstaan... :mrgreen:

Nu heb ik deze verstopping verholpen. Nu nog een truck vinden om het onstane gat (zand en aarde die door het water is meegevoerd) dicht te krijgen. Ik heb nu een paar emmers zand in het gat gegooid en hoop dat dat de boel dicht houdt. Zijn hier nog extra trucks voor? Is het zinvol om een bovenlaagje van cement onder de stenentegels te storten?

Alvast bedankt voor het adviseren!

Groeten, Robin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het enige dat ik u kan adviseren is doorgaan met zand in opening te gooien en dat met wat water in het gat te spoelen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu