Vocht tussen isolatie en dampremmer

Ruud80

  • #1
Ha allen. Ik stoei met een isolatie-vraag waar ik ondanks de vele topics hierover geen sluitend antwoord kan vinden.
Ik heb op mijn dak onder de pannen en latten dampfolie liggen. Nu willen wij de zolder als slaapkamer gaan inrichten en dus moet er geïsoleerd gaan worden. Het advies dat wij kregen was om eerst een dampdichte folie tegen het dakbeschot te doen om te voorkomen dat vocht zou worden opgesloten tussen folie en de isolatie en in het hout kan trekken. Van buiten naar binnen is de volgorde nu dus: pannen,panlatten,dampopen folie,dakbescot,dampdichte folie,isolatie met aluminium zijde naar binnen. Nu merk ik zeker met dit koude weer dat er ondanks alles vocht neerslaat tussen de dampdichte folie en de isolatie. Mijn vraag is, is dit normaal en zo nee wat kan ik doen om dit te voorkomen. Ik tape alle naden en kieren zo goed mogelijk dicht.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Er hoort geen dampdichte folie tegen het dakbeschot te zitten, alleen aan de warme zijde van de isolatie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
De folie zit inderdaad op de verkeerde plaats. Enige remedie is de isolatie en folie verwijderen, en opnieuw (maar dan in de goede volgorde) aanbrengen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De dampopen folie ligt wel op de juiste plek.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
U wilt nog gaan isoleren maar iets verderop schrijft u dat er al geïsoleerd is en dat er vocht tussen folie en isolatie zit.
Beetje onduidelijk omschreven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu