Vlonder over bestaande verzakte bestrating

Frankie_H

  • #1
Hi all,

In de tuin bij het huis wat ik 3 jaar geleden heb gekocht, ligt al een terras van normale klinkers. Dat terras is 20 jaar oud en klinkers vind ik ook niet mooi.

Nu vroeg ik me af, kan ik daar overheen gewoon een vlonder leggen? En als ik de verzakte delen opvul met hardhouten latjes zodat de onderbalken van de vlonder daar wel waterpas op komen te liggen, heeft dit kans van slagen?

Of is het een slecht idee? En waarom?

Groet,

Frank
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Waarom haal je er niet om de x-aantal cm een klinker uit, en sla je daar
paaltjes in waarop je je vlonder monteerd?? kan je hem net zo waterpas
stellen als je wilt :wink:
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Prima oplossing hoor om het vlonderterras op de bestrating te plaatsen. Als je een geheel nieuw vlonderterras maakt op grond of zand leg je de balkenlaag ook op betontegels. In jouw geval liggen die er al in de vorm van klinkers.

Laat de balken niet rusten op de klinkers, maar leg er kunststof opvulblokjes onder. Zo komt de houten balklaag nooit in contact met water dat op de klinkers blijft staan (mocht dat voorkomen), heeft het geen last meer van optrekkend vocht en kun je geijk de balkenlaag waterpas stellen.
 

Yourchoic3

  • #4
Omdat je last hebt van verzakkingen en je wilt een vlonder zou ik paaltjes van een meter de grond inbrengen en daar de baddingen opmaken.

Succes, vragen ? stel ze gerust dit is dagelijks werk voor mij !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu