Vloerwarming niet warm/krakende leidingen/aanvoer gewisseld?

Marcor1971

  • #1
Hallo experts!

Ik heb sinds mei 2016 een nieuwe woning. De begane grond is een aantal jaren geleden uitgebouwd en in die uitbouw is een aparte vloerverwarming aangelegd. Alle radiatoren beneden hebben thermostaatknoppen.

Nu het kouder wordt ontdek ik een aantal problemen. Ik heb het er met de vorige eigenaar over gehad, maar helaas heb ik het nog niet kunnen oplossen:

* de vloerverwarming in de uitbouw wordt wel warm, maar de vloerverwarming in de woning blijft koud.
* de radiator in de uitbouw wordt heel slecht warm
* af en toe hoor ik een gigantisch luid gekraak in het verwarmingssysteem; het lijkt uit de verdeler van de uitbouw te komen.

De onderhoudsmonteur van de CV ketel kon dit ook niet direct verklaren. Hij heeft wel de drieweg-klep gecontroleerd en gesmeerd, die doet het dus.

Mijn constateringen tot nu toe:
* De pomp draait van de woning-verdeler werkt & draait (gecontroleerd)
* Als de pomp draait, dan worden noch de aanvoer, noch de retour echt warm. De thermometers blijven laag (momenteel iets onder de 20 graden).
* Als ik de pomp van de woning-verdeler uit zet, dan wordt de achterste buis warm, die is aangesloten op het achterste gedeelte van de verdeler. De thermostaten (beiden) lopen snel op naar net onder 60 graden (=aanvoerlijn van ketel). Tevens wordt de radiator in de uitbouw veel sneller warm.

Inmiddels heb ik wat gelezen over het omdraaien van de aanvoer/retour en het hydraulisch neutraal maken van de verdeler. Maar de monteur geeft aan dat het wisselen van aanvoer/retour niet zou uitmaken omdat het water in de verdeler wordt gemengd. Ik heb alleen het gevoel dat het niet warm worden van de radiator in de uitbouw te maken heeft met het pompen van de woning-verdeler.

Heeft iemand een suggestie wat ik moet doen om de vloerverwarming op temperatuur te krijgen?

Alvast bedankt! Marco
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Verdeler uitbouw / de thermostaat knop in de koude leiding zal zo niet werken, tevens is deze unit hydraulisch neutraal aangesloten.

Verdeler oude / Deze verdeler is hydraulisch actief aangesloten, dan ook noch een radiator in het zelfde aanvoer circuit aangesloten.

U heeft echt iemand nodig die voldoende kennis en kunde in huis heeft om deze installatie aan te kunnen passen.

Dit zal zeker niet eenvoudig zijn omdat alles niet zomaar meer aan te passen is.

Vr Gr en succes ermee
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Zoals ik het zie is bij beide verdelers de aanvoer en retour verwisseld. Ik vermoed dan ook dat dat elders in de installatie gebeurd is, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuwe ketel.

Dat zou ook verklaren waarom radiatoren slecht warm worden, en bij het dichtlopen klapperen de thermostaatkranen ivm verkeerde stroomrichting.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu