Lekkage vloerverwarming, vloerwarming uitzetten?

D.4hout

 • #1

Eind december begonnen de problemen met CV ketel, te lage waterdruk. Water bijgevuld en konden we weer een tijd verder. Echter ging kwam het na verloop van tijd voor dat de waterdruk elke dag daalde naar 0. Met hogere temperaturen kregen we geluk, de druk daalde vervolgens om de 2-3 dagen en soms zelfs meer dagen. In de tussentijd was de CV monteur eindelijk langs geweest voor controle/service. Het bleek te gaan om een defecte warmteschalaar.
Voordat we een afspraak (28 maart) konden maken bij de fabrikant voor vervanging, zijn we op vakantie gegaan. Maar bij terugkomst, blijkt dat de waterdruk in enkele uren of zelfs minuten al daalt. Snel douchen dus.
Op dag 4, vanmiddag, zijn we erachter gekomen dat er nu een lekkage waar te nemen is in de kelder, waar ook de installatie/pomp van de vloerverwarming is. Met behulp van onder ander dit forum hebben we geprobeerd de vloerverwarming uit te zetten, pomp uit en de radiatorafsluitingem/leidingen kwart slag gedraaid.
CV bijgevuld, maar helaas nog steeds erg snelle terugval van de waterdruk en lekkage in de kelder. De lekkage lijkt te komen van de leiding met de pijl, onderste blok, tweede van rechts ergens hogerop bij de leiding.
Zijn hier mensen met tips over hoe we het nu snel zelf kunnen oplossen? Voordat we een afspraak gaan maken bij een bedrijf in de buurt.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats even een foto van dichtbij van de plek waar het lek zit, nu is er niet veel van te maken.
   

  D.4hout

  • #3
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Volgens mij is die verdeler niet lek, het water komt vanaf de koppeling rechts in die kunststof leiding, en aan de leidingen eronder lekt het daar al even.
   

  D.4hout

  • #5
  Wij kunnen inderdaad zien dat het water naar beneden lijkt te sijpelen vanaf de tweede rode buis van rechts. En dan onder het rode omhulsel uit. Terwijl die koppeling mij lijkt te zitten op de eerste rode leiding van rechts gezien.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Laatste foto eerste serie. Buizen rechts heel veel roest. Let op water uit een CV zorgt, als de situatie niet verandert, dat er met een jaartje gaten komen.
   

  D.4hout

  • #7
  Het roest van de buizen rechts is oud roest. Het water van de lekkage komt via tweede buis van rechts, onderste verdeelblok, naar beneden. We denken dus dat het probleem ergens bij die leiding zit, maar willen weten of het mogelijk nu snel daar iets kunnen doen? En of iemand tips erover heeft? Zodat we inderdaad gaten kunnen voorkomen en weer warm kunnen douchen. :)
  Mochten we er niks zelf aan kunnen doen, halen we er binnenkort professionals bij die ons kunnen helpen.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #8
  Je kan de moer nog een slag nadraaien, hopen dat dat werkt, anders aftappen verbinding losnemen en opnieuw monteren
   

  D.4hout

  • #9
  Na thuiskomst van werk weer een nieuwe inspectie gedaan.

  Bevestiging van dat het niet om een lekkage bij het verbindingstuk gaat. Deze is droog en de roestvlekken om de leidingen daaronder is van een oude lekkage (bij de vorige bewoners)

  Vervolgens getest met CV ketel vullen tot 2,0 bar en uitgezet. Nog steeds lekkage daarna op de beschreven plek, wat duurde totdat de druk tot 0 in de ketel was gedaald. Vervolgens weer aangezet en bijgevuld: resultaat de leiding begon weer water te lekken.

  De lekkage is gelokaliseerd op de rode leiding, tussen de leiding en het rode omhulsel in. Als je hem iets beweegt zie je dat het er tussen uitkomt. Zie gele pijl ik de afbeelding voor de locatie.

  Het lijkt te komen van hogerop de leiding, waar de leidingen uit de muur/vloer komen. De blauwe en zwarte leiding die er direct, zie foto, naast liggen worden ook vochtig, maar bij lange na geen lekkage. Dus lijkt erop dat het lek om een onbekende plek onder vloer zit


  De CV ketel heeft een bevestigd defect aan de warmtewisselaar, deze wordt volgende week, onder garantie, vervangen. Pas sinds enkele dagen hebben we een probleem met de directe terugval van waterdruk en waarneembare lekkage ik de kelder. Kan dit in verband met elkaar staan?
  Wat zou jullie advies zijn: zo snel mogelijk een professional laten komen voor de mogelijke lekkage onder de vloer of afwachten op de Remeha monteur en kijken of de nieuwe warmtewisselaar het probleem oplost?

  Tevens bleek vanmorgen de waterdruk zo snel leeg te lopen, dat we geen warm water kregen. Een koude douche en een lekkage willen we zo kort mogelijk laten duren.

  De pomp van de vloerverwarming en vloerverwarming lijken niets met de lekkage te maken hebben, dus die gaan we weer instellen dat ie aan kan.
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #10
  Wat ik niet begrijp: Als de druk van 2 bar naar 0 zakt, moet je zeker 5 tot 10 liter water verliezen. Ik heb de indruk dat dat niet zo is.

  Dus expantievat (en overstort) zijn verdacht.

  Voor deze lekkage: De leidingen gaan naar radiatoren. Kijk en voel eens goed bij de onderblokken, of het daar niet lekt.
   

  D.4hout

  • #11
  Bedankt voor je reactie. Dat klopt, we hebben geen lekkage dat zo veel water verliest. Gisteren emmer onder de plek gezet waar het water lekt, nog geen halve emmer aan water erin. Het lekt dus sowieso alleen als er druk op de ketel zit, wat momenteel binnen een half uur weg is.

  Expansievat hebben gecheckt, die is in in ieder geval niet lekt.

  Ook de verwarmingen gecheckt, onderblokken van alle radiatoren voelen (kurk)droog aan
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
  Heb je niet ergens geboord, of spijkers ergens in de muur of vloer geslagen.
   

  D.4hout

  • #13
  We waren op vakantie... dus nee helaas niet de verklaring
   

  D.4hout

  • #14
  Iedereen bedankt voor het meedenken

  De oorzaak van ons probleem blijkt een lekkage in de hoofdleiding van de CV te zijn, de radiatoren zijn afgesloten en nu hebben we gelukkig weer warm water :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu