Vloerverwarming zolder met woonkamer gekoppeld

Sjaak412

  • #1
Wij zijn bezig projectmatig een woning aan het bouwen.
Hierbij hebben we vloerverwarming op alle verdiepingen.

De zolder is een zgn onbenoemde ruimte, tevens als de badkamer. Hier hangen ook geen thermostaten.

De vloerverwarming van de zolder en de badkamer is volgens de aannemer / installateur via de woonkamer master unit geregeld ( samen met de verwarming vd woonkamer).

Ik heb dus geen radiatorknop oid om de verwarming op de zolder en de badkamer uit te zetten. Tenzij ik wellicht de relevante vloerverwarmingsgroepen / ventielen hiervoor uit zet.

Mijn vraag: is dit normaal / toegestaan volgens nieuwste bouwbesluit? Nu ben ik straks mijn woonkamer in de winter op 20gr aan het stoken en gaat mijn zolder + badkamer automatisch mee verwarmen, zoals de meeste mensen waarschijnlijk hoeven we de zolder helemaal niet te verwarmen. Zonde van de energie! En dat voor een BENG-0 woning!

Tips/ commentaar hierop?
Alvast bedankt!
 

ADDave

  • #2
Het bouwbesluit gaat daar helemaal niet over.
Om jouw probleem aan te pakken zal je moeten gaan kijken naar een zone regeling.
 

Sjaak412

  • #3
Hoi ADDave bedankt voor je reactie.
Is een zoneregeling achteraf toe te passen?

Zoals het wordt aangelegd door de aannemer zit de woonkamer, badkamer en zolder dus op 1 zone. Dat vinden we erg zonde van de verwarming op de zolder, ook een beetje onlogisch voor een energieneutrale woning om de zolder gelijke temperatuur (20gr) verplicht met de woonkamer te stoken.
 

ADDave

  • #4
Ja dat kan achteraf.

Je kan thermische motors op de afgaande groepen van de vloerverwarmingsverdeler zetten. Die zijn aan te sturen met een smarthome systeem.
Zo kan je per afgaande groep de temperatuur instellen.
 

Sjaak412

  • #5
We hebben nu ook thermische motors op de vloerverwarming zitten in het huidige huis. Die zijn niet per smartphone te bedienen maar gaan automatisch open en dicht adhv de verdeler en de thermostaten in de kamer.

Zou je iedere thermische motor op wifi kunnen aansluiten en met je smartphone bedienen, en dan de thermostaat van de woning overrulen voor die groep? ik kan ze niet echt vinden op google.

We krijgen bijv. WTH thermische motors.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
zorg er dan wel voor bij achteraf montage van een zone regeling dat de lussen ook daadwerkelijk maar in 1 ruimte liggen, en niet in bijvoorbeeld badkamer met een deel van de slaapkamer oid.
tevens zou ik adviseren om van elke kamer een loze leiding naar de verdeler e brengen zodat hier straks een bedrade thermostaat kan worden geplaatst
 

Sjaak412

  • #7
Ja dankjewel, het gaat om de zolder die zit op 1 of 2 zones die niet gedeeld worden met andere ruimtes. Dit is inderdaad anders bij de gang/ woonkamer.

Een LL naar de vloerverwarmingsunit kunnen we niet meer leggen vanuit de zolder. Dus hoe doen we het dan? Een draadloze thermostaat op wifi + thermische motor op wifi bestaat dat?

En ,is het ook mogelijk om de thermische motor van de zolder te koppelen aan een andere thermostaat, bijv van slaapkamer?

Wat ik begrijp krijgen we 1 master woonkamer, 1 master voor slaapkamer 1 en 2 slaves voor de andere 2 slaapkamers. zolder en badkamer zitten op master woonkamer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu