CV uitbreiding met vloerverwarming op zolder

Hallo
Inmijn huis is al vloerverwarming op de begane grond aanwezig. Naast de radiatoren in de andere kamers. Dit alles geregeld met een kamer thermostaat.

Nu wil ik ook op zolder vloer verwarming hebben.
Ik kan me voorstellen dat de pomp van de ketel permanent is ingeschakeld? Met radiator thermostaat kranen.
de kamer thermostaat zou dan denk ik de vloerverwarming gaan regelen.
Op zolder dus aan apart vloerverwarming circuit met een eigen thermostaat.
Dan zou ik altijd overal warmte hebben als ik het nodig heb denk ik.
Maar mogelijk is er een mooiere oplossing waarbij de pomp toch gewoon geregeld kan worden en ook elke kamer warmte kan krijgen. Ook als de huiskamer en zolder op temperatuur zijn?
 
Lijkt me zonde van de energie om de pomp continu te laten draaien en lijkt me ook niet erg waarschijnlijk als ik zo de opbouw van uw systeem lees, waarschijnlijk heeft u een gewone kamerthermostaat die de cv ketel in schakelt bij warmtevraag en dus op comando de pomp ook inschakelt
Als u de bovenverdieoing apart van de beneden verdieping wilt kunnen stoken kijk dan is naar een etage regeling met zon systeem is dit prima te realiseren
 
Tijd voor een etageregeling, zodat je de etages onafhankelijk van elkaar kunt regelen.
Even googlen op "ETAGEREGELING" of "ZONEREGELING"
 
43968_DSC_0219_1.jpg


Ik heb thuis een soortgelijk systeem aangelegd voor m'n vloerverwarming beneden en de radiatoren op de eerste en tweede verdieping.
Vergis je alleen niet in de kosten, je bent zo 4 tot 500,- euro aan materiaal kwijt.
Maar het werkt opzich ideaal.
 
HAllo,
Er is door mijn installateur een zone regeling geinstalleerd van boven genoemd merk.
Nu zit ik met iets waar ik met hem niet uit kom.

Op alle lussen van de vloerverwarming is nu een regeling op de ventielen gezet die deze aan en uit zetten en ook de pomp van de vloer verwarming gaat steeds aan en uit.

1 Zijn deze ventiel aansturing wel nodig? Zo ja waarom ?
2 Nu kan ik dus niet instellen dat er lussen zijn die geknepen worden. Dus bijvoorbeeld de hal of de vloer bij de keuken. IS dat normaal?

Zelf zou ik die twee lussen wat willen knijpen zodat ik in de zit gedeeltes meer warmte in de vloer heb of is dit een rare gedachte?

Vast bedank voor de feedback en allen een heel fijne jaarwisseling toegewenst

BeB
 
Die installateurs komen nooit verder dan een zoneregeling van "bovengenoemd merk"....
Wanneer je zoneregeling hebt, hoef je niks te "knijpen" en wordt, als alles goed is aangelegd, per zone via de thermostaat alles geregeld.
Maar als ik het begrijp uit je beschrijving, worden groepen op de verdeler open/dicht gezet door thermostaten in de verschillende ruimten. Maar hoe wordt de cv-ketel aangestuurd?
Hoe dan ook: met 1 thermostaat alles regelen zorgt voor problemen.

Ik mag toch aannemen, dat je vloerverwarming op zolder (dat was toch het plan?) met een eigen verdeler is aangesloten.

Wanneer je een label A pomp hebt, zou ik me geen zorgen maken over het door draaien van de pomp (en als je nog een energieverslindende pomp hebt: zet er dan een pompschakelaar op, dan ben je van alles af)
 
Hoi Degooyer, Dank voor je antwoord.
Het hele plan is anders uitgevoerd dan ik oorspronkelijk in mijn hoofd had. Beetje onzorgvuldig van me om dat niet te melden.
De zolder is een elektrisch vloerverwarming voor bij verwarmen geworden. Infrezen in de vloer was riskant omdat in deze wijk bij meerdere huizen de elektrische leidingen in de dekvloer liggen.
Maar de verdere CV installatie zat al in het huis en bestaat uit.
- BGG 6 kringen vloerverwarming die alleen naar de woonkamer met open keuken en gang lopen. Deze zijn allen aangesloten op het zelfde vloerverwarming blok met op elke kring een eigen ventiel.
- 1e etage Drie kamers met elk (nu) een eigen thermostaat en geregelde kraan via het draadloze systeem.
-zolder Elektrische vloerverwarming en een airco unit met warmte pomp als hoofdverwarming welke verder niet op het systeem is aangesloten.

Alle kamers kunnen bij warmte behoefte de ketel aan zetten.
De gang en keuken hoeven van mij niet echt warm te zijn. Als ze een beetje mee hobbelen met de woonkamer vind ik het best. Maar ik wil liefst de meeste warmte in de woonkamer bij de zit hoek en eet tafel hebben. De keuken is aan de voorkant van het huis, eettafel is in het midden en het belangrijkste de zithoek zit aan de achterkant van het huis.

Dit had ik met de ventielen in de lus willen regelen maar dat blijkt dus niet te kunnen. Die zijn nu vervangen door aan/uit regelingen.

Nu zoek ik een oplossing, ik had te veel zaken te regelen toen ik deze keuze maakte anders had ik eerder wel verder gevraagd vooraf..

Ik kan mogelijk de 'voet' ventielen in de kringen deels dicht draaien zodat die betreffende delen wat minder warmte krijgen?

Ook heb ik gedacht aan een extra kamer thermostaat in gang en keuken zodat ik daar een lagere temperatuur kan instellen en de betreffende ventielen in de kringen kan regelen? Dit is wel een duurdere oplossing.

Mogelijk zijn er nog slimmere / praktischer oplossingen?
 
BeB schreef:
De zolder is een elektrisch vloerverwarming voor bij verwarmen geworden. Infrezen in de vloer was riskant omdat in deze wijk bij meerdere huizen de elektrische leidingen in de dekvloer liggen.
Heel verstandig, want daarmee worden veel fouten gemaakt bij het frezen in verdiepingsvloeren.

Ik begrijp wat je bedoelt, maar zou eerst meer moeten weten van het geïnstalleerde zoneregelingssysteem op die vloerverwarmingsverdeler om een gefundeerd oordeel te kunnen geven.
Een extra thermostaat op de groepen van de gang en keuken is veelal wel de oplossing om een gedeelte iets te verlagen in temperatuur, maar dan ben je nog voor 100% afhankelijk van de warmtevraag in de ruimte waar nu de kamerthermostaat hangt.
Hoe wordt nu de verdeler geregeld? (ik mag toch aannemen met een zoneregelingskast met daarop aangesloten motortjes op de diverse groepen)
 
@degooyer, ik eb even een afbeelding bijgevoegd hoe het bij de vloerverwarming zit.
454_regeling_1.jpg


Ik heb een centraal paneel waar ik alle kamers kan bedienen en in de woonkamer ook een thermostaat die de woonkamer regelt.
Ook de thermostaat kranen in de andere kamers zijn dus draadloos met de 'çentrale' unit verbonden en kunnen als het goed is elk de ketel laten weten dat er ergens warmte behoefte is. Dat is toch het hele idee achter zone regeling?
Die kleine witte blokjes zijn denk ik de regelaars voor de ventielen.
Ik was toen ik dit systeem bestelde sowieso een beetje op het verkeerde been gezet want ergens had ik ook het idee dat de zones ook vloerverwarming zones zouden zijn.
Wat ik verder ook een paar keer heb gemerkt is dat er wel warmte vraag is in de huis kamer terwijl de pomp van de vloerverwarming uit stond. Ik zou verwachten dat deze zou blijven draaien zolang er warmtevraag is.
 
BeB schreef:
Ik was toen ik dit systeem bestelde sowieso een beetje op het verkeerde been gezet want ergens had ik ook het idee dat de zones ook vloerverwarming zones zouden zijn.
Wat u "verwachtte" is waarschijnlijk niet goed gecommuniceerd met degene die het heeft geïnstalleerd.
Ik ga geen oordeel geven over het geleverde werk, maar ik raad u aan om weer contact op te nemen met degene die het heeft geïnstalleerd en na te vragen hoe het nu eigenlijk is aangesloten m.b.t. de vloerverwarming.
Zo te zien (maar een dichte zoneregelingskast biedt weinig inzicht) is er wel in zones verdeeld.
Ik kan niet zien waar de groepen exact in de vloer liggen en welke thermostaat wat aanstuurt.
Advies is dus: terug naar de installateur.
 
Hi Degooyer, Nogmaals dank voor je moeite.
Die installateur heb ik al een mailtje gestuurd, maar nog geen antwoord.
Vervelend vind ik dat deze de installatie had uitbesteed aan een club waar van alles mis ging. Ze zijn bijna 2 dagen bezig geweest met installeren van alleen de regeling en de nieuwe thermostaatkraan koppen.
Ik heb vrees ik misschien een verkeerde keuze gemaakt met deze lokale installateur/groothandel.

Ik probeer dus nu zelf ook wat meer kennis van zaken te krijgen.

Dit van de zones was idd niet goed door mij begrepen. Alleen vraag ik me dan af waarvoor al deze ventielen nodig zijn. Ze gaan allemaal tegelijk en de pomp van de vloerverwarming wordt ook geschakeld. Hierbij heb ik al een paar keer gezien dat er wel warmte vraag was (verwarmen symbooltje op de centrale unit stond voor de woonkamer rood, dus op verwarmen) en deze pomp dus uit was. Volgens mij stonden toen wel alle ventielen open. We voelden toen ook dat de vloer duidelijk voelbaar afkoelde.

Zelf kan ik ook niet precies zeggen hoe de groepen in de vloer liggen. Ik heb het huis pas gekocht en die verwarming lag er al in. ik heb alleen de zone regeling laten toevoegen.

Als ik naar de slangen en de richting kijk kan ik wel een inschatting maken.

van rechts naar links:
- woonkamer achter rechts
- gang
- open keuken, woonkamer voor
- woonkamer midden
- woonkamer achter rechts

Maar als ik zelf zo naar het plaatje kijk is het wel wat onduidelijk, de retour leidingen zijn gekruist bij de verdeler

Ik ga maar eens kijken of ik een IR camera kan lenen op het werk. En dan één voor één een groep open draaien en kijken waar de warmte heen gaat of dat een beetje klopt met bovenstaande
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu