Vloerverwarming wordt ineens niet meer goed warm

EMSnijders

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Ik heb geen idee wat er aan de hand is. 2 jaar geleden (toen we dit huis kochten) is er volledig nieuwe vloerverwarming ingegaan. Ruim 2 jaar lang werkt het zonder problemen en ineens zakt de temperatuur in de woonkamer. Wij verwarmen de volledige woonkamer (waar ook de thermostaat hangt) middels de vloerverwarming.

De thermostaat staat op: 20C
Gisteravond toen we naar bed gingen gaf hij 19.3 aan.
Vanochtend 18.7.

De vloerverwarming is niet ijskoud, maar haalt kennelijk niet meer de gewenste warmte.
Het volgende heb ik gedaan:
- Druk CV ketel gecontroleerd: staat op 1.8
- CV Ketel ontlucht: was onlangs nog gebeurd maar heb het nog een keer gedaan. Na 1 á 2 seconden kwam er al water uit dus lijkt me OK. Druk staat op 1.8
- De vloerverwarmingspomp heeft automatische ontluchting. Zelf gisteravond en vanochtend nog handmatig het ontluchtingsprogramma gestart.
- De leidingen van de CV naar de pomp zijn goed warm.
- De thermostaat knop bij de pomp staat volledig open, zoals deze altijd heeft gestaan.
- Boven staan vrijwel alle radiatoren dicht, behalve de handdoeken radiator op de badkamer. Deze heb ik even vol open gezet en werd na enkele minuten ook gloeiend heet.

Het enige wat ik merk is dat ik af en toe geborrel hoor bij de radiator op zolder, hoewel die wel helemaal dicht staat. Ik heb geen idee meer wat te doen.

20230307_173553.jpg 20230309_080429.jpg 20230309_080452.jpg 20230309_084104.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Als ik de flowmeters zie twijfel ik aan de circulatie door de vloer. De temperatuurmeter geeft ook te weinig aan om te verwarmen.
 

EMSnijders

  • #3
Hoi Auto-Geen,

Bedankt voor de reactie. Ik ben zelf wel volkomen een leek als het gaat om het verwarming. Is dit iets wat ik eenvoudig op kan lossen? Naar mijn weten is er niks veranderd en van de ene op de andere dag wordt hij dus niet meer goed warm.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Niet iedere flowmeter geeft dezelfde kleur van het water. Ook dat geeft te denken dat er 1 of meerdere verstoppingen zouden kunnen zitten. Persoonlijk zou ik het systeem door een externe partij laten spoelen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
haal de thermotaatknop er eens af en kijk eens of de verdeler dan wel warm wordt
 

EMSnijders

  • #6
Het probleem is inmiddels opgelost. De installateur van de vloerverwarming is langs geweest. 1 van de Flowmeters stond dicht/deed het niet (de 4e van links). Hij heeft alles nagelopen en de vloerverwarming is weer lekker warm en de gevraagde temperatuur wordt gewoon weer netjes gehaald.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Dat was degene met de lichte kleur?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu