Vloerverwarming - Welk systeem zullen jullie aanraden

Jordib93

  • #1
Allen,

Afgelopen dinsdag mijn eerste woning gekocht en binnenkort word het tijd om deze grondig aan te pakken. De vloer gaan wij eruit halen, zit al een vloerverwarming in 3 groepen op 50m3. wij weten niet of deze gefreesd is of op stalenmatten. wel gaan we alles vernieuwen dus de dekvloer halen we er daarom uit en ook de buizen. Omdat ik niet precies weet wat de ondervloer aan dikte heeft, weet ik dus niet hoeveel cm ik moet opvullen. Nu ben ik mij erop aan het voorbereiden en prijzen op de diverse website aan het vergelijken. nu loop ik alleen tegen een overweging aan:

Noppenplaten: 11mm isolatie gem. rd-waarde 0.3
eps plaat: 20mm gem. rd-waarde 0.55

bij de noppenplaat heb je een totale hoogte inc. leidingen +- 31mm

bij de eps plaat kom ik op ongeveer 39mm ( 20mm iso, 16 mm buis, 3mm staal)

De aanschaf en leg snelheid van eps systeem is langer/duurder in vergelijking met de noppenplaat, maar wel minder verlies van warmte in je vloerverwarming.

welk systeem zullen jullie aanraden?
alvast bedankt voor de informatie!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Wanneer je de dekvloer met aanwezige vloerverwarming er uit wilt halen, kan je nu al zien hoe dik deze is: boor een gaatje in die dekvloer totdat je weerstand voelt. Dan ben je op de ruwe betonvloer, dus weet je hoe diep de boor de vloer in is gegaan en dus de dikte van de dekvloer die je wilt verwijderen.
Kijk naar de mogelijkheden die droogbouwsystemen met aluminium of metalen warmtegeleiders bieden.
De opbouwhoogte varieert vanaf 20 mm (voor 16 mm buis) en is afhankelijk van wat je nadien over het droogbouwsysteem als vloerafwerking wenst.
Heb je ruimte voor isolatie onder een droogbouwsysteem, pas dan XPS platen toe die in diverse opbouwhoogten leverbaar zijn.
 

Jordib93

  • #3
Bedankt voor de tip @degooyer
Dit zal ik doen op 3 april wanneer wij de sleutel krijgen. Dan zal ik voor het gemak gaan en gelijk een tegel verwijderen weet ik het ook direct net als dat ik dan gelijk weet hoe de huidige vloerverwarming gelegd is. Had al gezien van de droogbouwsystemen met aluminium of metalen geleiders, dit is volgens mijn berekening alleen wel weer prijziger als andere manieren van leggen. Als ik nog andere tips kan krijgen altijd welkom. De vloerafwerking zal tegels zijn en de buizen gaan we leggen d.m.v. slakkenhuis patroon.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu