Vloerverwarming: water niet boven 30 graden

Rooddekentje

  • #1
Toen we het huis in 2003 kochten met een Therminon model GT vloerverwarming als hoofdverwarming, werd de vloer aangenaam warm. Ik krijg nu het idee dat de vloer niet super warm meer wordt. De aanvoertemperatuur is 60 graden in de ketel en de aanvoerbuizen zijn heter dan 40 graden (kan ze niet vasthouden). Echter de temperatuur op de watertemperatuurmeter wordt niet hoger dan 30 graden op stand 9 van de "radiatorknop". Het maakt niet veel uit op welke stand de radiatorknop staat.

Ook kwamen we erachter dat de sensor nooit in het daarvoor bestemde buisje zat, dus dat hebben we gedaan. Maar dat geeft geen effect. Het lijkt ook dat het metalen draadje dat in de radiatorknop zit wat los zit. Ik snap ook niet waarom er zoveel extra draad aanzit.

Ik krijg het vermoeden dat die radiatorknop kapot is (hij heet officieel Thermostaatventiel met regelelement - aanvoer CV"). Hoe kan ik dat zien/testen?
 

Bernhard

  • #2
Testen kan door de knop en de voeler te demonteren. Leg de voeler in koud water. De stift in de knop moet naar binnen gaan. Daarna in warmwater dan moet de stift naar buiten komen. mvgr Bernhard
 

Rooddekentje

  • #3
Gisteren getest en hij is inderdaad kapot. Bedankt! Ga vandaag een nieuwe halen, kijken of het dan allemaal werkt.
 

Rooddekentje

  • #4
We hebben de thermostaat eraf gehaald en dan zou het systeem toch vol open moeten staan? Maar dan nog blijft de terugvoer van de CV lauw. Er lijkt wel iets verstopt te zijn. We zetten eerst de doorstroomsnelheid in de CV hoger. Kijken of dat werkt. Nog meer ideeën?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Een vloer is traag, dat gaat niet binnen een paar uur
 

Rooddekentje

  • #6
We hebben de CV hoger gezet en de pomp van de vloerverwarming ook wat hoger. Op alle leidingen gemeten met thermometers en dit zijn de resultaten:

Aanvoer CV is 60 gr nu
Retour CV is 38 gr
Temp sec circuit (vloer) is nu 40 gr

Dus nu weten we dat het systeem met de thermostaatvoelerding eraf werkt. We zetten hem er weer op en bekijken of het dan nog werkt. Zo niet, is de ding dus echt kapot.
 

Rooddekentje

  • #7
Alles werkt nu goed. De vloer wordt weer lekker warm. Het was de CV temperatuur die te laag stond en de pomp van de vloerverwarming die minimaal stond. Bedankt voor de reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu