JK vloerverwarming neemt niet voldoende water op

Martijn4282

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds deze zomer een ingeslepen vloerverwarming van JK in huis, alleen heb ik steeds problemen met de instelling. ( ik ben van mening dat er iets mis is maar JK onderneemt niet veel om het op te lossen)

Het probleem zit hem er dus in dat de opticontrol aangeeft dat er water van 40 graden in de aanvoerbalk zit, maar is werkelijkheid is dit maar 30 graden. De opticontrol wijkt namelijk 10 graden af. Dit is door een monteur van jk ook geconstateerd, en bijgesteld. De opticontrol gaf toen wel de werkelijke temperatuur van het water aan.
Nadat dit was bijgesteld kwam de verdeler niet meer hoger dan 34 graden ( met de thermostaatknop op 45 graden)
Hierop weer contact met JK en weer een andere monteur. Deze heeft vervolgens de opticontrol weer naar boven bijgesteld, en nu is de afwijking dus weer terug.

Het probleem blijft dus dat de verdeler water van max 32 graden de vloer instuurd, en de opticontrol aangeeft dat dit 40 graden is. De vloer heeft aan het oppervlakt een temperatuur van maximaal 24 graden.

Waar kan dit aan liggen, is er iets mis met de thermostaatknop, of de opticontrol. Warmwater is er genoeg, bij temperatuur van 60 graden.

Graag advies
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Het geheel is nog geen jaar oud dus.

Beroep je op Garantie.

Niets zelf aan doen want dan vervalt de garantie.
 

Martijn4282

  • #3
Net een telefoontje van JK. Zij houden vast aan het feit dat we een modulerende ketel hebben en dat daarom de temperatuur zo laag blijft?? (wat volgens JK goed is)

Het feit dat de verdeler 40 graden aangeeft en de vloer maar op 23 graden komt geven ze verder geen antwoord op. Een afwijking op de opticontrol heb je altijd volgens JK. De vloer mag maximaal 28 graden worden dus volgens JK is 23 goed, want is minder dan 28!

Ben ik nu te kritisch, of heeft JK zijn werk niet goed gedaan? Heb het gevoel dat JK mij een beetje in de kou laat staan.
 

Kacheltje

  • #4
Wat voor ketel heb je en wat voor thermostaat de de ketel regelt?
Komt de ruimte op temperatuur?
Het is iig niet vreemd dat je aanvoertemperatuur hoger is dan de vloer zelf.
Wat zijn de temperaturen van de verdeler, aanvoer en retour werkelijk?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Op dit forum wordt geen werk van bedrijven beoordeeld, zie de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu