Vloerverwarming blijft warm water toevoeren

Vincent1234

 • #1
Ik heb een probleem met mijn vloerverwarming (icm stadsverwarming).

De thermostaat staat uit en de uponor knop lijkt dicht, de thermostaat van de toevoer staat op 40graden en de retour (RTL) op 3. (op de foto staat de toevoer op 30 en rtl op 2 om de verwarming te stoppen)

Zodra ik de pomp aan zet gaat de warmte toevoer lopen en wordt de badkamer steeds warmer. Als ik de toevoer naar 30 graden draai dan hoor ik dat de toevoer stopt te stromen.

Ik zou verwachten dat met de thermostaat uit er geen warmte toevoer mogelijk is? Wat kan er mis zijn? Is het de uponor thermische motor of het ventiel / klep wat aangestuurd wordt?

Wat kan ik evt vervangen?
vloerverwarming.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Thermostaat stuk?
   

  Vincent1234

  • #3
  Nee, thermostaat werkt (getest) dan gaat de uponor klep open. Met thermostaat uit is de klep dicht maar blijft er warmte toevoer mogelijk.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Zorg dat de klep ook de pomp stuurt.
  Die pomp kan zijn druk niet kwijt en drukt daardoor de klep iets open.

  In dit geval hooort de uponor voor de.aanvoerthermostaat te zitten.
   

  Vincent1234

  • #5
  Oke dat klinkt logisch. Ga ik een schakelaar op de pomp zetten.

  Hoe zou ik de uponor anders kunnen monteren? toch niet met deze verdeler?
   

  Vincent1234

  • #6
  toch een vraag over de schakelaar voor de pomp. ik heb een honeywell bdr91 die de uponor aanstuurt (aan/uit). Kan ik daar de pomp ook mee schakelen?

  Als ik zoek op pompschakelaar staat er bij niet geschikt voor vloerverwarming (werkt op temperatuur van de leiding en die wordt natuurlijk pas warm als de pomp draait?)
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #7
  Een pkmschakelaar gaat niet werken, de stadsverwarming gaat bij u altijd warmte leveren.
  Je zal een afsluiter moeten zetten voor de thermostaatknop en daarop de thermomotor van uponor.
   

  Vincent1234

  • #8
  Dank, dat dacht ik al (want pompschakelaar heeft een warmte voeler en idd altijd warm water).

  In het verleden had ik dit probleem niet, kan het zijn dat de huidige klep (na 12 jaar) wat lam is geworden en dat vervangen dit toch (tijdelijk) oplost? (er is niet veel ruimte om voor de thermostartknop een klep te plaatsen) dus is het mogelijk de klep onder de huidige uponor knop te vervangen? wat zit daar onder?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #9
  Het kan allemaal maar dan nog, dan aanvoer van warmte gaat gewoon door het gaat alleen niet door de vloer maar je betaald er wel voor.
   

  Vincent1234

  • #10
  Nog even een update. Probleem is opgelost door de uponor knop te vervangen. Blijkbaar is de knop na 12 jaar wat lam geworden en drukte hij het ventiel niet helemaal goed dicht
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #11
  Maar er loopt nogsteeds warm water van de zwarte naar de witte knop, en daar betaal jij voor!
   

  Vincent1234

  • #12
  Nou dat vraag ik mij af. De toevoerleiding van de stadswarmte wordt nu koud als de klep dicht is. met de oude knop bleef hij warm. voordeel is dat ik nu wel een pompschakelaar kan plaatsen want die werkt nu ook met de temparatuurvoeler
   

  Auto-Geen

  • #13
  Als het goed is zit er in het onderste balkje tussen de aanvoer en de retour een terugslagklep. Is tenminste een eis bij stadsverwarming. Bij een standaard verdeler zou het probleem uit post-11 wel optreden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu