Vloerverwarming/unit wordt niet warm genoeg.

Rvw30

  • #21
Bedankt !
Ik ga eerst maar eens beginnen ervoor te zorgen dat er in iedergeval nog wat radiators open staan en niet alleen die kleine in de badkamer.
Wel gelijk een vraag in diversen kamer de radiatoren half openzetten is dat ook goed ?
Betreft afregelen dat moet ik even regelen.
Wordt vervolgt.
 

Kacheltje

  • #22
Tijdelijk kun je idd de kranen van de radiatoren een klein stukje open zetten zo dat er een verschil os van rond de 10 a 20 graden tussen aanvoer en retour. Standen even noteren en onthouden mocht iemand de kraan verstellen.

Afhankelijk van het type kraan is vaak een kwartslag al voldoende. En het duurt even voordat je het verschil meet tussen aanvoer en retour.
En wie weet heb je al radiatorkranen die je zoals op het filmpje kan instellen.
 

Standby

  • #23
Wil jullie oplossingen niet in twijfel trekken oid maar het is toch onzin om radiatoren open te zetten om een vloerverwarming warm te laten worden. Hij geeft aan de kamer th op 26gr te zetten en het de vloerunit circuleert niet goed mee dan lijkt het mij dat er een circulatie probleem is over je vloerunit. Als ik naar de aanvoer kijk naar de unit dus voor de th kraan zit daar geen ontluchter in en er loopt toch een beste bocht in die leiding waar lucht in gaat zitten, hoe krijg je dit er uit???. Al zet je alle radiator kranen dicht dan nog moet hij over de unit lopen en voldoende af koelen in de vloer zodat de retour koud genoeg om de ketel gewoon door te laten branden.

Of denk ik nu heel krom.
 

Rvw30

  • #24
Beste Standby :wink: Bedankt dat je ook mee leest, wat ik samen met behulp van dit forum heb uitgevonden dat als mijn ketel aanslaat (dus warmte vraag woonkamer) de retour leiding redelijk snel op dezelfde temperatuur is als de toevoer (circulatie over mijn badkamer radiatortje) waardoor de ketel al terug neemt terwijl de vloerverwarmingsunit nog best wel lekker warm water kan gebruiken.
Wat ik getest heb als ik ervoor zorg dat deze retour temperatuur nu minder snel dezelfde temperatuur bereikt als de toevoer mijn vloerverwarming het veel beter gaat doen(ik haal de ingestelde thermostaat temp van de vloerverwarming en voorheen dus niet).
Alles goed inregelen is natuurlijk de beste oplossing maar ik ga het eerst eens even proberen dmv de kranen op de radiatoren in huis die nu allemaal nog dicht staan (muv de badkamer dan).

Wordt vervolgt :roll:
 

Rvw30

  • #25
Ik vondt deze link op internet en ik wilde hem toch nog met mensen delen omdat dit misschien wel voor een hoop mensen duidelijk maakt hoe een vloerverwarming werkt.

:arrow: Heeft dus niets te maken met reclame maken voor een bedrijf!

Globale werking vloerverwarming - link niet beschikbaar
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #26
Helaas link werkt niet.
Tenminste bij mij niet
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #27
Bij mij wel.
Bericht van kacheltje hierover bij een verkeerd onderwerp verwijderd.
 

Standby

  • #28
Dat is duidelijk dus als er geen lucht meer in de leiding zit wat ik al aangaf en je circulatie pomp is oke trekt hij vanzelf al het warme cv water de unit in en kan gaan circuleren door de vloer en komt koud terug wat ook weer de cv instalatie in gaat richting je cv ketel en je delta T blijft dan groot genoeg.

Leiding aanpassen betreft een ontluchter maken en weet niet hoe oud de vloer installatie is maar deze zou anders ook gespoeld kunnen worden. De kosten zijn te verwaarlosen lijkt mij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu