Vloerverwarming/unit wordt na vervangen pomp niet warm

Tijs67

  • #1
Hopleijk kan iemand mij helpen bij het volgende probleem.

Het gaat om een probleem met de vloerverwarming, deze wordt sinds het vervangen van de (vloerverwarming)pomp niet meer warm.
Voorheen werkte de vloerverwarming prima, alleen maakte de pomp (Wilo) erg veel lawaai, dus deze is vervangen door een nieuwe Wilo Yonos PICO.

Wanneer de kamerthermostaat op 21 graden staat, wordt de leiding naar de thermostaatknop boven de verdeler goed warm, alleen daar stopt het.
Wordt de thermostaat op 25 graden gezet, dan wordt de verdeler wel goed warm maar de leidingen richting de vloer en een stukje vloer een beetje warm, maar verre van voldoende.
Het pennetje in de thermostaatknop is gangbaar.

Na het vervangen van de pomp zijn alle groepen (1 voor 1) ontlucht. Ook het ontluchtingsprogramma op de Wilio pomp heeft niet geholpen.
De stromingsrichting staat ook goed (pijl op de behuizing wijst naar beneden). Ook zijn er verschillende standen op de pomp geprobeerd, allemaal zonder resultaat.

De cv ketel is een Remeha Avanta 28c uit 2010.

Iemand enig idee wat de oplossing is?

Adrie VV.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zet de pomp uit en de knop eraf, word de bovenste balk nu heet?
Ja, dan knop terug en pomp aan.
Zo niet voetventiel nazien.

Als u de kraan op 35 zet wat geeft de thermometer op de onderste balk dan aan?
 

Tijs67

  • #3
Pomp uit en knop eraf: hele verdeler wordt warm, uitgaande leidingen eronder niet
Thermometer op onderste balk geeft dan 33 graden aan
Dit alles wanneer de kamerthermostaat op 21 graden staat en de witte radiatorknop op de verdeler er af.
Wordt de kamerthermostaat op 25 graden gezet, dan wordt de vloer wel warm.
In de hal en in de keuken staan nog 2 kleine radiatoren, ook boven (1e verdieping) staan radiatoren. Ook als alle radiatoren dicht staan, helpt dat niets voor de vloerverwarming.
 

ThreeKus

  • #4
Dag, vak heeft de radiatorknop nog een extra afstellingsmogelijkheid. Als je de knop eraf draait kun je (vaak) met een schroevendraaier de doorstroming vergroten of verkleinen. Hetzelfde voor de kranen van de zones. Het kan namelijk zijn dat de pomp een iets andere, lees lagere, capaciteit heeft dan de vorige pomp en dat het systeem opnieuw ingeregeld moet worden. Wat ik zelf doe, beginnen met stand 1 en vervolgens ieder kwartier de stand met een (1) verhogen en dan kijken hoe de temperatuur verandert. Ook zit er vaak een doorstroomregeling op de afvoer die mede bepaalt hoeveel water er door het systeem stroomt. Ook hier kan je mee variëren. De kranen op de zones kunnen ook inregelbaar zijn. Als je de knop eraf draait kun je ook hier (vaak) de doorstroming vergroten of verkleinen door het ventiel in of uit te draaien. Kijk ook eens deze video:


Screenshot 2021-11-25 at 20.29.35.png
 

Auto-Geen

  • #5
Er zit waarschijnlijk lucht in de pomp wat door de flow naar beneden en de vorm van het pomphuis er niet uit wil. Zet de pomp uit en probeer te ontluchten door de 4 inbusbouten iets los te draaien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu