Vloerverwarming tijdelijk afsluiten

Délano

  • #1
Goededag,

Eerst even de situatie.

Deze zomer vloerverwarming in de woonkamer laten vervangen en wordt nu als hoofdverwarming gebruikt. In de overige kamers hangen radiators die met tado slimme radiatorknopen zijn voorzien. Nu we sinds enkele weken aan het verwarmen zijn we er achtergekomen dat het overdag eigenlijk na behoren werkt. Maar zodra we 's avonds de slaapkamer willen verwarmen wordt de woonkamer automatisch meegenomen omdat naar een beetje uitzoeken er achter ben gekomen om het tado systeem alleen goed werkt als de vloerverwarmingspomp een zoneklep heeft. Ik heb nu niet tijd en mogelijk voor om dit er nu tussen zetten en wou ik het tot het voorjaar anders oplossen.

Nu de vraag, Ik heb tijdens de aanleg 2 afsluitkranen op de aanvoer en retour leiding gezet voor dat ze onder de vloer gaan als extra zekerheidje. Zou ik als we s'avonds en s'nacht alleen de boven verdiepingen willen verwarmen de afsluiters op de aanvoer en retour leiding dicht zetten. Zodat er geen warm water tijdelijk meer naar de vloerverwarming gaat. Of kan dit schade toebrengen aan de vloerverwarmingspomp of leidingen?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Dat kan geen kwaad, bij een normaal systeem.
Heb je wel een bypass ventiel voor de afsluiters zitten tussen de aanvoer en retour?
 

Délano

  • #3
Nee het zijn echt eigenlijk alleen 2 afsluiters. Het was alleen eigenlijk een soort noodstop omdat ik ooit eerder een lekkage in een VW systeem heb gehad.
 

Hans de L

  • #4
Je hoeft maar slechts een kraan dicht te doen, blijft het hele systeem stabiel op dezelfde druk.

En je hebt toch nog hopelijk wel even tijd om de meest simpele klokschakelaar tussen de voeding van de VV-pomp te zetten? Want die mag dan voor de nacht ook wel uit, scheelt ook een slok op een borrel...
 

Délano

  • #5
Ja heb er laatst een slimme stekker tussen gezet die na 23.00 uitzet. Dus als ik s'avonds alleen de aanvoer dicht zet en de pomp uitschakelen zou ik niet meer onnodig de woonkamer snachts verwarmen.
 

Hans de L

  • #6
Correct.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu