Vloerverwarming/stadsverwarming

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #21
Ik zie op je foto van de meterkast voor de klep Honeywell VC8015 geen splitsing o.i.d. dus ging ervan uit dat deze klep bediend wordt door de kamerthermostaat en de gehele warmwater-toevoer voor verwarming afsluit. (lijkt me normaal toch?)
Als het verhaal juist is (en waarom zou ik daaraan twijfelen want bouwers hebben toch altijd gelijk......) zou je toch ergens een splitsing moeten zien van buizen die naar de benedenverdieping en naar de bovenverdieping gaan.
Een thermostaatknop op een radiator met vorstbeveiliging mag m.i. niet reageren op een "tochtstroom", want de temperatuur ligt zeker niet beneden de 5 graden C. Vind ik dus een vaag verhaal........

We komen wel meer aansluitingen tegen op stadsverwarming, die niet of nauwelijks regelbaar zijn: fantastisch natuurlijk voor de energieleverancier, maar niet erg goed voor je portemonnee.
Wij plaatsen bij de installatie van vloerverwarming op stadsverwarming praktisch altijd een aparte thermostaat voor de vloerverwarming zodat deze apart te regelen is. De radiatoren boven worden dan geregeld door thermostaatknoppen op die radiatoren (die echt niet reageren op een "tochtstroom")
De voeding van de klep VC8015 wordt uitgeschakeld als die klep open staat. Deze blijft dan open staan: de bestaande kamerthermostaat wordt dan overbodig. Je regelt de vloerverwarming met de eigen thermostaat en de bovenverdieping met de thermostaatkranen op de radiatoren.
Zo'n ingreep kost je max 150 euro aan materiaal bij gebruik van een (draadloze) thermostaat en een elektrisch geregelde klep in de aanvoer van de verdeler van de vloerverwarming.
Dit biedt een goed regelresultaat voor boven en beneden (zonder allerlei lekwarmtes of andere ongewenste invloeden)

En dan ook nog: afhankelijk van waar je woont, zal de verdeler van de vloerverwarming volgens de voorschriften van de energieleverancier ook voorzien moeten zijn van een RTL ventiel of thermostaat in de retourleiding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu