Vloerverwarming op kanaalplaatvloeren

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb op het forum al veel nuttige informatie gelezen over vloerverwarming, maar nu mijn huis opgeleverd is zit ik nog met een paar vragen :

M'n huis is zonder dekvloer opgeleverd omdat ik zelf vloerverwarming aan wil leggen. De vloer is een kanaalplaatvloer, bestaande uit een aantal prefab vloerdelen met beton ertussen. Ik hoorde vandaag dat de platen tov elkaar kunnen gaan werken, en daarom de dekvloer zwevend moet worden gelegd omdat ik anders scheuren in m'n dekvloer(en siergrind) krijg. Klopt dit? Betekent dit dat ik folie onder m'n dekvloer moet leggen? Wat voor soor folie?
Heeft de dikte van de dekvloer hier nog invloed op? deze zal vrij dun blijven ivm de kozijnen en deuren.
 
Hoi, Ik heb zelf 15 jaar geleden vloerverwarming in de dekvloer ingefreest. Ik zou nooit meer zonder willen, maar...
Als ik de keus had die jij nu hebt zou ik in ieder geval de dekvloer geïsoleerd leggen van de kanaalplaatvloer. Zoals ik het heb gedaan betekend een behoorlijke opwarmtijd zelfs als de ruimte van 18 -> 21,5 moet gaan. Buizen liggen bij mij om de 15cm in slakkenhuis patroon.
 
Er is een speciale isolatie folie verkrijgbaar voor onder de vloerverwarming.
Deze heeft een zeer hoge isolatie waarde.
En ook de vloer wordt zo zwevend aangebracht, dus vrij van de ondervloer.
Gebruik ook rand isolate, zodat de vloer kan werken tegen de wanden.
 
Folie in welke vorm dan ook isoleert geen ruk in dit geval omdat je met je buizen op de folie contact maakt met de onderliggende betonvloer. Isolerende folie is alleen om warme lucht langer vast te houden. Het beste is natuurlijk dat je er nog 2 cm tempex (ps25) of styrodur op je betonvloer legt.

Ook zul je bij zwevend estrich dilitaties moeten maken, je moet dan denken in rechthoeken en vierkanten. Een Lvorm in zijn geheel laten bijv. scheurt gegarandeerd. Je krijgt dan een vloeropbouw van zo'n 8cm ( 2 cm isolatie, 2 cm buizen en min. 4 cm dekking over de buizen) op je ruwe beton vloer, vraag ik me meteen af of de aannemer daar wel rekening mee heeft gehouden.
 
Gelukkig is onze woonkamer vierkant, en hoeven we geen rekening te houden met "estrich dilitaties"?
Het gaat mij ook niet om de isolerende werking, maar om het zwevend leggen van de vloer. Als hiervoor een willekeurige plastic folie van zeg 0.2 mm volstaat, dan is dit goed. Ik zou het risico kunnen nemen dat de dekvloer niet hecht aan een stoffige ondergrond, maar dat ljikt me niet verstandig.
 
@ Ralph
De folie die ik bedoel is speciaal voor vloerverwarming en niet de gewone isolatie folie die je bv tussen wanden of dak kunt zetten, en heeft wel degelijk een goede isolerende waarde.

@ Buttonics
Als je geen isolatie wilt plaatsen, kun je ook voldoen met twee lagen landbouwfolie op de vloer te leggen, en daar over heen de vloerverwarming met de cement dekvloer.
Maar ik heb je even een PB gestuurt met info welke isolatie folie ik bedoel.
Kun je zelf beslissen of je wel of niet wilt isoleren.
 
Tja, als je alleen maar wil dat je dekvloer/estrich niet hecht is elke folie natuurlijk toepasselijk. Het opwarmen/afkoelen van de vloer zal uiteraard veel langer duren en je zal veel energie verliezen doordat je je beton nu mee verwarmt.
 
Daarom adviseerde Peter toch de isolatie ?
Wanneer je het daar niet mee eens bent schrijf dat dan.
 
Ik reageerde niet op Peter zijn antwoord maar op die van de TS, waarin hij zegt dat de isolatie waarde niks uitmaakt. Ik wijs er hem wijselijk op dat hij dan een warmtebrug creeert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan