Vloerverwarming op houten ondervloer - eenzelfde systeem benedenverdieping

JoHamp

  • #1
Hallo hallo!

Wij zijn op dit moment onze jaren '30 woning aan het verbouwen en willen beneden graag vloerverwarming gaan leggen.
We hebben al e.e.a. gelezen op dit forum, maar door de grote hoeveelheid aan informatie zijn we de weg een beetje kwijt. Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen met informatie!

Op de benedenverdieping willen we dus graag vloerverwarming. De ondervloer is een houten balken vloer (hoh weet ik even niet, maar kan ik eventueel morgen even gaan opmeten). Deze balken zijn nog in goede staat, dus een renovatievloer is voor ons geen optie. De vloerverwarming komt ook in de gang, waar nu zand ligt (ivm het weghalen van de granito vloer). Voor de rest hebben we geen specifieke voorkeur voor een droogbouw of natbouw vloerverwarming. Een lage opbouw hoogte is ook geen noodzaak, omdat het toch gaat over de gehele benedenverdieping. Het belangrijkste is dat het een degelijk systeem wordt met een goede warmteafgifte. De vloer wordt overal afgewerkt met een pvc vloer.

Omdat we in de badkamer gaan voor de Lewis platen, klinkt het niet onlogisch om voor eenzelfde systeem op de benedenverdieping te kiezen. Zeker aangezien de gang nog vol ligt met zand, zou beton hier ook geen gekke optie zijn, lijkt me. Maar is dit ook de beste en meest logische keuze? En kan dit qua gewicht wel? We staan open voor alternatieven, maar belangrijkste is wel dat het eenzelfde systeem over de gehele benedenverdieping wordt.

Dank voor alle hulp en informatie!
 

Ruudenirma

  • #2
Hai heb je er wel rekening mee gehouden dat je benedenvloer vloer wel geïsoleerd moet zijn anders raak je veel warmte kwijt naar onderen , ook en dat is een beetje afhankelijk voor welk systeem je kiest je vloer al gauw een paar centimeter hoger gaat worden
 

JoHamp

  • #3
Yes, de benedenvloer wordt geïsoleerd. En, zoals omschreven, maakt de opbouw hoogte ons niet heel veel uit, aangezien het om de gehele verdieping gaat.
 
  • Like
Waarderingen: Ruudenirma

Droogbouw

  • #4
Kijk eens op *********Zij bieden een droogbouwsysteem met een zeer hoog afgiftevermogen per m2. Zelfs met een lage temperatuur aanvoer. Opbouwhoogte van het systeem is 20 mm. En een gewicht van 25 kg per m2.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Merknaam verwijderd, reclame wordt niet op prijs gesteld, zie de forumregels, mod.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu