Vloerverwarming op een constante temperatuur

Nelli

  • #21
Kan mij iemand helpen ? :roll: :? :roll:

Iemand die niet zo moeilijk praat en gewoon met een goeie tip komt die misschien wel werkt.
Jullie (de gespecialiseerde onder ons ) komen dit toch vaker tegen.

Of heb ik het probleem opgelost met een weersafhankelijke regeling.

Graag jullie bevindingen.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #22
Nelli , PID waarde,s al gevonden - en verzet ?
 

Chathanky

  • #23
Was m`n tweede antwoord onduidelijk voor je Nelli?
 

Nelli

  • #24
Ik ga vanavond eerst eens die Pid waarde veranderen en de nachttemperatuur iets hoger zetten.

Zou het dan een goed idee zijn voor s'morgens om 6 uur op te stoken naar 21 graden dit tot s'avonds 23 uur onveranderd laten en dan een nachtverlaging van 19 graden.

Of heeft iemand een andere suggestie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25
Ergens heb je wel gelijk Heat maar je zal altijd verwarring houden tussen profs en leken. En ook tussen profs en profs. :wink: Leuk toch. :D
Maar als aan Nelli op 6 februari wordt gevraagd om de PID instellingen te veranderen en 's-morgens op 10 februari zegt ze toe die veranderingen dan maar is te gaan doen. En ook nog om andere suggestie vraagt. :shock:
 

Bernhard

  • #26
Nelli, dat lijkt mij een goed plan. Hiermee krijg je een beter inzicht hoe de vloerverwarming zich gedraagt. Ik zou het thermostischventiel van de vloer instellen op 45grd. Zeker bij de start moet je zoveel mogelijk warmte in de vloer pompen. En door die hogere instelling gebeurt dat dan met een lagere CV-watertemp. Dat klinkt misschien tegenstrijdig maar je kan eens tijdens het opstarten zien wat er bij de verdeler gebeurt als de thermoknop op 45grd staat. En ik denk dat je misschien wel om 20.00u over kan gaan op een lager ruimtetemp. bv 15grd. De ruimtetemp zal waarschijnlijk nooit op 15grd komen. Als dat wel gebeurt ga je zuinig stoken. mvgr Bernhard.
 

Heat

  • #27
Ben het roerend eens met Bernhard: veelal is men veel te zuinig en zit men met zelfs op halve graadjes te regelen.
Komt men bijvoorbeeld (!!)met een opmerking dat er al water van 22,5 graad door de vloer loopt en nog niets merken is terwijl de kamerthermostaat toch al op 19 graden staat.......
Dat levert niks op: zet in het begin alles maar eens goed open (en vergeet de kamerthermostaat niet: zet die maar eens goed hoog!!), dan zie ja wat er gebeurt. Nadien ga je fijner afregelen.

En Wgb: ook roerend met je eens!! Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden..... maar je zag wel aan de reactie van de vraagsteller, dat die er ook niet uit al die verhandelingen kwam.
En..... als je raad vraagt verwacht je ook dat er een terugkoppeling plaats vindt.
 

Bernhard

  • #28
Heat de kamerthermostaat hoog zetten veroorzaakt een te hoge CV-watertemp. Een te hoge CV-watertemp zal een fijne regeling verstoren.
Bij de meeste vloerverwarmingsystemen gaat er teveel warmte in de beton zitten en daarmee is zo'n vloerverwarming traag. Bij een systeem met veel isolatie direct onder de slangen wordt de regeling van de capaciteit veel directer/sneller. Het snelle systeem noemt men dynamisch en het trage systeem statisch. Mvgr Bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu