Vloerverwarming, een constante watertemperatuur instellen

Rienk van der Galien

 • #1
Wij verwarmen ons huis met een in de woonkamer geplaatste pelletkachel die de kamer verwarmt en een buffervat warm houdt. Sanitair water wordt ook opgewarmd in het buffervat. De aansturing van onze (open) vloerverwarming wordt geregeld door een Cenvax installatie. Die zorgt voor weersafhankelijke verwarming van de vloer. De radiatoren boven worden apart van de Cenvax aansturing geregeld.
Probleem is dat de pelletkachel in de kamer staat en dat de Cenvax de vloerverwarming uit zet als de pelletkachel de kamer verwarmt waardoor de vloer koud wordt.
Ik zou het liefst de vloerverwarming op een constante temperatuur willen laten verwarmen, dus zonder thermostaat. Het water zou dan met een constante lage temperatuur door de leidingen moeten stromen zodat de vloer een beetje warm blijft. De pelletkachel moet dan voor de juiste temperatuur in de woonkamer zorgen. Iemand een idee of dat mogelijk is en hoe dan.....
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Een bekend probleem waarmee praktisch iedereen kampt met meerdere warmtebronnen in eenzelfde ruimte.
  Ten eerste: weerafhankelijke regeling verwijderen. Daarmee kan je ook problemen verwachten in het voor- en najaar. Je merkt dat dit dus niet werkt!
  Je kunt de warmtebron niet verschillende watertemperaturen laten leveren. Wat je zou kunnen doen is een thermostaat met vloersensor plaatsen. De sensor (moet dan wel in de vleor liggen) meet dan de temperatuur van de vloer en zal de warmtetoevoer naar de vloerverwarming kunnen openen of sluiten (d.m.v. een klep in de aanvoer of motortjes op de diverse groepen die in de woonkamer liggen)
   

  Rienk van der Galien

  • #3
  Dank voor je reactie. Duidelijk is dat de Cenvax eruit moet. Er zit nu een Heimeier thermische servomotor voor de waterinlaat van de vloerverwarming. Die zou je daar voor kunnen gebruiken? Ik heb nu een sensor op de zwarte verdeler gezet om de temperatuur te meten. Wellicht ook mogelijk om de sensor van de thermostaat daarop te plaatsen? Als dat allemaal klopt ben ik al een behoorlijk eind op weg. Probleem is dan, lijkt mij, nog hoe de thermostaat de opdracht om de klep te openen of te sluiten bij de klep krijgt. Er zal nog iets tussen moeten dat aan te sturen lijkt mij?

  IMG_20201211_124301.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu