Vloerverwarming op bestaande CV

CHoogendoorn

  • #1
Beste klussers,

We zijn een verbouwing op de begane grond aan het voorbereiden. We denken erover om vloerverwarming te realiseren maar weten niet precies of dit mogelijk is.

Ik zie overal dat er een verdeler nodig is met 2 leidingen (warm/koud), logisch. In mijn huis zie ik echter maar 1 witte aterleiding van boven naar beneden (huis is prefab, 2011). Uiteraard zijn er op de begane grond wel radiatoren aanwezig en ook in de badkamer op de 1e verdieping is vloerverwarming aanwezig.

De vraag is: hoe kan ik er achter komen wat er nodig is om vloerverwarming beneden te krijgen (CV staat op zolder).

Hartelijk dank
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Je hebt geen warme en koude leiding nodig: wel een aanvoer- en een retourleiding van en naar de cv-ketel.
Een verdeler voor de vloerverwarming wordt altijd op een aanvoer- en een retourleiding aangesloten en niet op een waterleiding.
 

CHoogendoorn

  • #3
Dank voor de snelle reactie. Kan het zo zijn dat je die aan-/afvoerleidingen later kan toevoegen aan je CV? Dus koppelen vanaf CV (op zolder) naar verdeler (op begane grond)? De koof is er in principe al.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
leidingen in een koof aanbrengen kan m.i. altijd nog wel, maar beste is ook goed voorbereid te zijn. Eerst de aanvoer- en retourleidingen naar de plaats waar je de verdeler wilt ophangen en daarna verder. (en vergeet ook geen 230 Volt aansluiting te maken op de plaats waar je de verdeler ophangt)
Je hebt toch water nodig om de vloerverwarming af te maken en te kunnen testen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu