Vloerverwarming loei warme woning met een koude woonkamer

Status
Niet open voor verdere reacties.
Situatie: CV ketel staat op zolder. de 6 groepen van de vloerverwarming hangen in de garage naast de woonkamer. In de woonkamer staan twee "hulp"verwarmingselementen als bijverwarming, daar de vloerverwarming als hoofdverwarming is aangeschaft.
Temparatuur aangegeven bij de thermostaat in de woonkamer 20.5 graden
Probleem:de cv ruimte wordt heel erg warm evenals de buitenwand van die cv ruimte. Plafond van de overloop wordt heel erg warm, badkamer wordt heel erg warm, maar de vloer in de woonkamer blijft koud. De 20,5 graden wordt niet gehaald. Zet ik nu de bijverwarming aan in de woonkamer worden deze elementen zo heet dat je je vingers er bijna aan verbrand.
De leidingen van de groepen het gedeelte in de garage is warm.
Ondertussen is er al een nieuwe pomp geplaatst in 2008 en is er begin 2009 een nieuwe thermostaat geplaatst. Maar helaas het prbleem van een loei warme woning met een koude woonkamer (vloer) blijft.
Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?
 
Als je verder geen radiatoren in huis hebt op bijvoorbeeld slaapkamers kun je de maximale temperatuurinstelling van de ketel rustig naar beneden halen. De temperatuur van de vloerlussen wordt namelijk bepaald door de temperatuurinstelling van het thermostaatventiel op de vloerverwarmingsverdeler, onafhankelijk van de CV ketel temperatuur. Je kunt m.a.w. 90 graden heet water door je CV ketel laten maken terwijl het water in de vloer niet warmer wordt dan 25 graden als het regelventiel van de verdeler daarop ingesteld staat.

Het eerste wat daarom belangrijk is uit te zoeken is op welke stand de thermostaatregelaar op de vloerverwarmingsverdeler staat. Meestal zitten daar ook één of twee thermometers op. De actuele stand van die thermometers is ook van belang voor een analyse van het probleem.
 
Is de toevoerkraan van de verdeler ook gecontroleerd. Dit is de kraan waarop de temperatuurinstelling gedaan wordt. Deze wil nl nog wel een verkleven en dan gaat er geen warmwater de vloer in.

Draait de nieuwe pomp wel? Er zijn verdelers waarbij de maximaalthermostaat van de pomp handmatig gereset moet worden. Doe je dit niet dan gaat de pomp niet meer draaien.

Wat Krunnie ook al aangeeft zitten er thermometers op de verdeler en zoja wat geeft deze aan. Vaak is dit de watertemperatuur welke de vloer in gaat bij een meter. Zijn er twee dan kun je zowel aanvoer als retour aflezen. Liggen deze ver uitelkaar dan is de vloer mogelijk koud. Liggen deze dicht bijelkaar dan is de vloer opgewarmd.

Succes.
 
Bij de verdeler staat de thermostaat op 5 wat aangeeft dat het water in de leidingen verwarmt tot 40-45 gradenmaximaal.
In het huis hangen op alle slaapkamers ook een verwarming, maar deze staan, uitgezonderd de bakamer allemaal uit.
De nieuwe pomp draait.

Wat betreft het verkleven van de toevoerkraan, is dat zelf te verhelpen?
 
Verkleven is zelf te verhelpen. Draai de instelbare kop los en kijk of het pennetje erachter heen en weer gaat. Als de kop eraf is moet het pennetje zoveel mogelijk naar buiten staan. Blijft deze instaan dan grote kans dat hier het probleem ligt.

Als deze verkleeft dan kan er geen of weinig water de verdeler in. Deze zal dan nooit goed kunnen werken.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu