Vloerverwarming leidingen radiator gebruiken

Celletje

 • #1
Beste,
Ik heb in mijn huis radiatoren hangen met de aan- en afvoerleidingen in de afdekvloer. Nu wil ik in een gedeelte (keuken, bijkeuken) vloerverwarming leggen. In de keuken en bijkeuken staan nu twee radiatoren en een kickspace (plintverwarming). Eén radiator blijft de andere radiator en kickspace verdwijnen. De totale oppervlakte voor de vloerverwarming is 27 m2. Dus dit worden twee setjes.

Nu wil ik de leidingen van een van de radiatoren gebruiken voor de aan te leggen vloerverwarming, dus dit moet dan de aan en afvoer worden naar de verdeler van de vloerverwarming. Deze slangen hebben een diameter van 12 mm, binnenmaat vermoedelijk 10 mm.
Kan dat, of moet deze aanvoerleiding een minimale diameter hebben?.
De ketel staat op ongeveer 8-10 meter.

Groet Celletje
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Standby

  • #2
  Gezien er een redelijke groep in komt lijkt het mij wenselijk om toch wel een hoofdleiding van 22mm naar je verdeler te leggen. Met te kleine diameter neem je meer af dan hij kan toevoeren lijkt mij.

  Mag ik vragen wat de reden is voor vloerverwarming. Meer warmte of mooier??.
   

  Celletje

  • #3
  Bedankt voor je snelle reactie.
  Het is een openkeuken die we niet warm krijgen in de winter, een kickspace geeft niet zoveel warmte als een radiator en hij maakt een hoop herrie. Terwijl we in de rest van de kamer het wel warm krijgen.
  Vandaar het idee nu we toch een nieuwe keuken en een nieuwe tegelvloer gaan installeren om ook vloerverwarming te nemen, want plaats voor een extra radiator hebben we eigenlijk niet.
   

  Standby

  • #4
  Oke dat is duidelijk maar hou er wel rekening mee dat een vloerverwarming het beste werkt met zoveel mogelijk continu stoken. Weet niet of je met een extra warmte bron in de woonkamer zit (openhaard oid) want anders zou het hierdoor nog koud in de keuken blijven. Dus de ruimte regeling moet de vloer wel op temp kunnen houden.
   

  Celletje

  • #5
  Is het dan verstandig om voor de vloerverwarming een aparte termostaat te nemen?
   

  Standby

  • #6
  Als je een aparte thermostaat neemt die een servo motor regelt tbv de vloerverwarming kan deze alleen maar temperen maar je blijft afhankelijk van de hoofdregeling/thermostaat.

  Er is volgens mij voldoende beschreven hoe je met afzonderlijke regelingen kan werken maar dan moet je wel investeren in je hele huis.

  Er zitten hier wel wat mensen die er meer thuis in zijn dan ik maar zoek maar bij regelingen dacht ik.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #7
  Wil je een aparte regeling voor diverse ruimten (of etages) google dan gewoon op "zoneregeling" of "etageregeling".
  Er zijn legio mogelijkheden om alles separaat van elkaar goed te kunnen regelen.
   

  Standby

  • #8
  Dat bedoel ik :prima:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu