Radiatoren aansluiten met vloerverwarmings leiding?

ThomCruise

 • #1
Geacht forum,
Is het mogelijk,en ook doenlijk om de radiatoren in 'n appartement aan tesluiten op een buissysteem dat in de vloer verwerkt wordt? Bestaande bouw 1963 radiatoren nu met een leidingen systeem ong 4-5 cm boven de plint over de lengte van de woon+achterkamer aangesloten vanuit een moederhaard, geen enkele kast past daardoor tegen de muur.
Er komt een HR-ketel in de meterkast vandaaruit moeten de nieuwe leidingen komen, mooiste leek mij de leidingen weg te hebben maar is dat met een frees te doen?
Flat is nu nog kaal dus ik kan nu de boel goed aanpakken.

Als deze vraag er al eens is gesteld dan mijn excuus, maar in de hoeveelheid vraag en antw. heb ik het niet gezien.

grt ThomCruise
 

Red

 • #2
Of je in een flat zomaar in muren en vloeren mag frezen ed weet ik niet.

Maar je kan kunststofleidingen die voor waterleidingen gebruikt worden en CV, dus niet de leiding tbv vloerverwarming gebruiken om in vloeren of muren te frezen. Die werken dan met pers koppelingen, waar je een speciale tang voor nodig hebt.
 

ThomCruise

 • #3
Of dat mag weet ik eig ook niet,lijkt me niet zo'n groot probleem,maar is dat freesen te doen? Verhuurbedrijven hebben wel een app. om dat tedoen echter eerst eens weten of dat niet op onoverkomelijke problemen kan leiden, geen afvoeren noch andere leidingen in het spoor van de frees.
grt ThomCruise
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #4
Ik zou toch maar even met de VVE of de verhuurder overleggen voor u begint.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #5
Een cv ketel mag niet in een meterkast.
 

ThomCruise

 • #6
Geacht forum,

sorry meterkast moet inloopkast in de hal zijn, en de VVE zal ik zeker eerst vragen, die moet ik sowieso nog andere dingen vragen en me nog ff netjes voorstellen natuurlijk.

maar kun je de leidingen zo wegwerken? kunststof leiding, of kleven er veel bezwaren aan?
ik wil dat graag maar niet met problemen achteraf.
grt ThomCruise
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #7
Kunststof leidingwerk is tegenwoordig een standaard installatie methode evenals het wegsmeren in een dekvloer.
Zorg wel voor het juiste type leiding, zuurstof dicht en hoge temperatuur geschikt(80-90 graden) er zijn nl merken waarbij de inlage loslaat en zo de boel verstopt als de temperatuur boven de 60 graden komt.
 

Red

 • #8
Waren die leidingen dan wel vrijgegeven voor hoge temperatuur?

Bij mij is er recentelijk Viega Pexfit Fosta gebruikt (wit grijze buiten mantel met blauwe binnenmantel), welke volgens mij is vrijgegeven voor CV en (heet) drinkwaterleiding.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #9
Ja volgens de fabrikant was het geen enkel probleem tot 80 graden maar bij een maximale temperatuur van 70 graden lag de inlage er wel uit.
 

ThomCruise

 • #10
Geacht forum,

dat is het leidingwerk,past ook wel op de radiator? maar het freesen hetgeen mag!! mits er niet de vloerconstructie mee weggefreesed wordt tot een diepte van 19mm is dat haalbaar?
hoe zit dat met de frees, is dat te doen?

grt ThomCruise
 

Red

 • #11
In principe wel, het gaat om slechts een paar leidingen en niet om een hele vloer verwarming. Het is wel aan te raden de slangen/kunststof buis in een mantelbuis te leggen. Als je geluk heb ligt er een smeervloertje in waar je zo in zaagt/freest, als je pech hebt is het harde beton en zal dat niet zo meevallen, want dan slijt je frees erg hard. Maar met een sleuven zaag met diamant schijven moet het toch wel lukken lijkt me.
 

ThomCruise

 • #12
Adviseurs bedankt zover,

ben toch gebonden aan een bepaalde max.diepte, ik probeer een stuk als dat niet gaat dan helaas.

toch bedankt voor de snelle adviezen

ThomCruise
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu