Vloerverwarming aansluiten op radiator leiding

Pinguin88

  • #1
hallo, omdat ik niet thuis ben in de werking van een combiketel hoor ik graag jullie inzicht.

als eerst de huidige situatie:
Woning heeft overal gewoon radiatoren (verbonden met CW6 combiketel). De slaapkamer op de begane grond is verwarmd met een convectorput. De leiding van de convectorput is een aftakking van een slaapkamer op de 1e verdieping.

de toekomstige situatie:
begane grond (woonkamer, keuken, hal/wc, eethoek) krijgt vloerverwarming met een eigen thermostaat. De slaapkamer op de begane grond krijgt ook vloerverwarming los van de woonkamer.
De convector put zal volgestort worden.

Mijn vraag is of de leidingen van de convector kan gebruiken voor de vloerverwarming?
Idee is om hieraan een 2 groep verdeler aan te sluiten. En een thermostaat aan de verdeler om de temperatuur te regelen. De ingestelde temperatuur "mag" ook van toepassing zijn voor de slaapkamers boven.

Ik weet niet hoe een combiketel signaal krijgt om te starten met verwarmen als de thermostaat op de verdeler is aangesloten (en niet op de ck zelf).

Ik hoor graag wat de beste manier is om de toekomstige situatie te realiseren
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou de verdeler van de vloerverwarming altijd een aparte voeding geven en geen aftakking van een radiator of iets dergelijks.
 

Lange Herman

  • #3
De kans dat de diameter van de leidingen naar de convectorput de juiste diameter hebben om een beetje vloerverwarming te voeden is vrij klein.
Helemaal als je gaat nadenken over laag temperatuur verwarming (LTV). En het is verstandig om daar nu over na te denken en niet nadat de verbouwing klaar is.
En waarom moet je nadenken over LTV? De kans dat je voor de volgende verbouwing je gasketel wil vervangen door een warmtepomp is vrij groot, en dan wil je wel dat je verwarming gewoon werkt.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu