Vloerverwarming infrezen + omega platen?

Klusserke_85

  • #1
Allen,

Graag jullie advies en mening! Ik heb net een huis gekocht waar op de gehele onderverdieping een oude tegelvloer ligt. De tegels liggen in de cement en zijn dus niet 123 te verwijderen. Dikte tegel + cement = 4cm en dus wat weinig ruimte om iets anders te gaan proberen. Bovenop de tegels kan ik nog zo'n kleine 3cm omhoog gaan. Nu wil ik hier graag vloerverwarming in gaan frezen als hoofdverwarming (10 cm H.o.H, 16mm buizen). Nu zit ik eraan te denken om op de rechte stukken omegaplaten (aluminium) te leggen en daar de verwarmingsbuizen in te leggen om de warmte distributie te verbeteren. Over deze omegaplaten een laagje egalisatiemiddel om het geheel vlak te krijgen. Hier komt vervolgens parket op te liggen. Heeft iemand van jullie ervaringen met dit soort systemen (infrezen + omega platen)? In de bochten kan ik dus geen omega platen leggen..

Bedankt!

Gr. Tom
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kies dan voor een compleet droogbouwsysteem.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
En je wilt er parket op leggen? Dan hoop ik dat je woning goed geisoleerd is, anders red je het niet met vloerverwarming onder pakket.
 

Marcn88

  • #4
Als je er parket op legt kun je net zo goed die platen weglaten, de cementvloer zal toch zo ongeveer eerst in zn geheel opwarmen voordat de warmte door t parket komt
tevens zul je goed moeten kijken of de vloer de ruimte dan nog wel voldoende verwarmt krijgt ivm parket=hout en dit isoleert
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
Hoezo niet warm te krijgen, 18mm hout/ parket verlijmen op de vloer slangen hoh 10 cm liefst met alukern heeft meer vermogen. Werkt hier al jaren perfect.

geen nachtverlaging toepassen temp continu 21 graden.

John
 

Freekcv

  • #6
Leg ff uit wat je bedoeld met meer vermogen.
 

Klusserke_85

  • #7
Bedankt voor de reacties!

Woning is van '82 met spouwmuur isolatie en overal HR++ glas. Bedoeling is om de kruipruimte ook nog te gaan isoleren. Qua parket bestaan er ook 12 of 15mm diktes die speciaal ontwikkeld zijn voor vloerverwarming (is me verteld, moet ik nog verder verifiëren..).

Het eruit halen van de vloer is ook een optie, echter is de bestaande cement+tegelvloer maar 4cm en kan ik nog een kleine 3 cm omhoog zonder dorpels of deuren aan te moeten passen, waardoor ik op 7cm uitkom totaal, minus +/-1.8cm voor parket = 5.2cm. Zijn er systemen die beter werken dan infrezen als ik deze hoogte heb? En hoe zit het dan met de niet egale vloer na het verwijderen van de cement+tegel? Moet ik daar nog iets aan doen?

Bedankt voor de hulp!!
 

Marcn88

  • #8
Invrezen kan wel en ook een houtenvloer erop is mogelijk,
kijk alleen of de vloerverw. genoeg vermogen kan leveren icm met de houten vloer, want t afgegeven vermogen wordt namelijk redelijk gereduceerd door hout ten opzichte van een stenen afwerking omdat hout nu eenmaal meer warmteweerstand heeft dan steen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu