Vloerverwarming in jaren 30 appartement

Maurits88

  • #1
Beste mensen, ik heb een jaren 30 appartement gekocht op de vier hoog van 125m2. Appartement moet volledig opgeknapt worden. Ik heb de houten vloer eruit gehaald en loop nu op de balken van 22cm. Er komen voorzetwanden, nieuwe kozijnen met dubbel glas, en plat dak is van buiten al geïsoleerd met 10cm PIR. ik verwacht een B of A energielabel te krijgen.
Ik wil in het hele appartement vloerverwarming.

Adviseren jullie om tussen de balken te isoleren? Aan de ene kant wil je profiteren van de onderburen die stoken, aan de andere kant wil je niet dat 'jouw' warmte naar beneden straalt. Voor geluidsisolatie lijkt mij het sowieso goed om te doen. Ik heb dus 22cm ruimte, ik zat zelf te denken aan Naturoll 035 van 220 tussen de balken. Dan heb ik een Rd van 6,25. Of is dat veel te veel van het goede?

Wat adviseren jullie daarna te doen? OSB op de balken en daarop droogbouw of fermacell?

Dank voor het meedenken!
p.s. op de foto zie je dat er al een mat ligt tussen de mijn balken en de balken van de onderburen.

WhatsApp Image 2023-12-09 at 17.14.56.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Geluid én brandscheiding, dus steenwol tussen de balken, dan een laag OSB en daarop een Estrich vloer. Naden rondom uiteraard ook dichtzetten met kit.
 
  • Like
Waarderingen: Mn22, BertPleizier en Marcn.88

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik zou ook even met de VVE overleggen. De vloer is zeer waarschijnlijk een gemeenschappelijk bouwdeel, dus daar mag je niet zomaar aan werken, laat staan verwijderen.

Door alsnog te overleggen voorkom je dat je achteraf geconfronteerd wordt met eisen vanuit de VVE waardoor je weer op slopershoogte bent.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu