Vloerverwarming goedkope elektrische verwarming

Aaram

  • #1
Hallo,
Ik ben van plan de verwarming van heel het huis te vervangen. De huidige radiatoren zijn oud en de buizen zitten niet in de muur. Nu heb ik overwogen om vloerverwarming te plaatsen. Daarover heb ik paar vraagjes:

-De gelijkvloers, is van tegels ik ben ook van plan om daarop laminaat te leggen, is het een goed idee om tussen de tegels te kappen om de buizen van de vloerverwarming te plaatsen, en aan de onderkant van de gleuven een soort van isolatie te leggen?

-De slaapkamers(eerste en 2de verdiep): hebben een houten vloer, ik ben niet van plan om daar verandering in te brengen. Kan ik het hout eraf halen de buizen gewoon zo, zonder iets, tussen de balken vast maken? en dan het hout er terug op.

-elektrisch vloerverwarming: ik ken iemand die goedkope verwarmingsmatten voor onder laminaat en tapijt verkoopt( 9 euro/vierkante meter) maar is da een goed idee om deze te plaatsen?
 

Heat

  • #2
Vloerverwarmingsbuizen tussen de tegels leggen of door de tegels laten frezen: niet doen.
Er kunnen tegels los liggen en dan ligt je vleorverwarming ook los. In de regel wordt er ook niet door tegels gefreesd: vaak te hard.
Wil je onder laminaat vleorverwarming dan zul je de tegels dienen te verwijderen (in de hoop dat er dan een dekvloer onder uit komt, waarin gefreesd kan worden)
Laminaat op een ingefreesde vloerverwarming kan goed, mits je de goede ondervloer gebruikt (speciaal geschikt voor vloerverwarming)
Bij infrezen kun je niet isoleren.

Op een houten verdiepingsvloer zal het lastig zijn om een vloerverwarming aan te brengen (de vraag is ook of dat wel nodig is......)
Mits de oppervlakte niet te groot is kan overwogen worden om elektrische vloerverwarming toe te passen (oppervlakte totaal max ca 20-25M2) Onder laminaat kan eventueel laminaatverwarming toegepast worden (prijs ligt op ca 30,00- 35.00 euro/M2)
Even Googlen op "laminaatverwarming" en dan krijg je al snel aanvullende informatie.

Goedkope elektrische verwarming voor 9 euro per M2 bestaat niet: voor dergelijke prijzen kun je erg weinig verwachten!!! Tevens zal het vermogen erg weinig voorstellen om daarmee een ruimte goed te kunnen verwarmen.
9 europ/m2 kan gewoonweg niet: de doorsnee prijzen liggen aanzienlijk hoger. Van vloerverwarming in je woning zul je jarenlang plezier hebben mits je de juiste materialen gebruikt: bij toepassen van te goedkope materialen kun je nadien nog wel eens duur uitkomen!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Heatnet schreef:
Vloerverwarmingsbuizen tussen de tegels leggen of door de tegels laten frezen: niet doen.
Er kunnen tegels los liggen en dan ligt je vleorverwarming ook los. In de regel wordt er ook niet door tegels gefreesd: vaak te hard.
Dit is per situatie verschillend en kan niet als een algemene regel worden aangenomen. Als de tegels bijv. in cement zijn gelegd kan je prima frezen zonder dat de stukken tegels je om de oren vliegen.

Als het een goed bedrijf is, doen ze eerst een proeffrezing om te kijken of hun machines wel door de tegels heenkomen en of de tegels wel goed vastleggen. Als de vloer deze test doorstaat, kan er prima gefreest worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu