Vloerverwarming gasverbruik omhoog gegaan

Fb1907

  • #1
Ik heb een vraagje over de vloerverwarming. Ik heb nu 1,5 jaar vloerverwarming in mijn woonkamer en deze dient als hoofdverwarming.

Een week geleden is zijn de meter van o.a. electriciteit opgenomen en kwam ik er achter dat ik meer dan 1100 kwh heb verbruikt dan afgelopen jaar. Ook het gasverbuik is met 608 m3 omhoog gegaan.
Ik heb jaren een verbuik gehad van ongeveer 3100 kwh aan electriciteit en 1300 m3 aan gas.
Nu denk ik dus dat deze stijging te maken heeft met de vloerverwarming, aangezien ik geen andere apparaten in huis heb gehaald, die zoveel kunnen verbruiken.
Ik moet nog wel vermelden dat de woonkamer twee keer zo groot is geworden na de verbouwing (+/- 5 x 8 meter). Het verwarmen zal waarschijnlijk wat langer duren.
Als de CV brandt, dan is het wel zo dat hij ongeveer 1,5 minuten aanslaat en dan na 5,5 minuten nog een keer. Dus elke 7 minuten een cyclus.

Ligt het verbruik inderdaad aan de vloerverwaming of moet ik het toch ergens anders zoeken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als je pomp van de vloer continu loopt dan is die de oorzaak van de 1100kwh
(ca 120 watt)

Tja en een 2x zo grote ruimte zal ook meer energie vragen om op te warmen.
Hoe word je cv geregelt?
heb je nog radiatoren?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Als de CV brandt, dan is het wel zo dat hij ongeveer 1,5 minuten aanslaat en dan na 5,5 minuten nog een keer. Dus elke 7 minuten een cyclus.
Wat bedoel je hier precies mee? hij brandt eerst andershalve minuut? en dan 5,5 minuut uit? Als er warmtevraag is zou hij in principe gewoon door moeten branden...
Want aan de vloerverwarming moet een ketel normaalgesproken zijn warmte wel kwijt kunnen...
Wat voor soort ketel heb je?
 

Xr8

  • #4
Zet een pompschakeling tussen de vloerverwarming, de pomp draait dan alleen als het nodig is, en wordt tijdens de zomermaanden af en toe even gestart om vastlopen te voorkomen.

Het is wel vreemd dat de ketel maar 1,5 min brandt en dan weer uit gaat, je zou zeggen dat deze de warmte niet kwijt kan.

Geef wat meer informatie dan kunnen we misschien uitvinden wat er mis is.

Succes.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hoe hoog heeft u de thermostaat knop staan van de vloerunit?

Heeft u alleen de vloerverwarming aan of nog andere radiatoren?

Vloerverwarming stookt duurder en is veel trager dan radiatoren.
 

Fb1907

  • #6
Ik heb een AGPO Ferroli ketel.

In de woonkamer heb ik de thermostaat zitten.

Ik heb nog radiatoren boven en deze worden goed warm.

Ik heb een pompschakelaar en deze heb ik trouwens een tijdje niet gebruikt, omdat de vloerverwarming omgebouwd moest worden naar hydrolisch neutraal.

De thermostaat van de vloerverwarming staat op 50 graden.

Stel dat de verwarming uit heeft gestaan en ik draai de thermostaat in de woonkamer hoger. De CV gaat dan wel constant draaien tot hij de gewenste themperatuur van de thermostaat heeft. Vervolgens slaat hij weer aan en brand ongeveer 1,5 minuten. Vervolgens na ongeveer 5,5 minuten slaat hij weer aan en brand hij weer ongeveer 1,5 minuten en zo gaat het dus door. Er is dus een cyclus van 7 minuten.
Voor de vloerverwarming was het zo dat hij 3 minuten aansloeg en na 7 minuten weer aansloeg. Dus een cyclus van 10 minuten.
 

Chathanky

  • #7
Met alleen een merk kunnen we nog niet veel. Een type ketel is wel handig.

Een oude aan uit ketel van 24kw die zo pendelt levert dan 2,8 kw.
Als je kamer waar je thermostaat zit niet op temperatuur komt blijft de thermostaat vragen.
Dit is het vermogen wat de ketel afgeeft aan je huis.
Ik denk niet dat dit nu nog het geval is. :mrgreen:
Voor hartje winter is dit wel wat weinig.

Oorzaken kunnen zijn:
Een verkeerde inregeling van je cv systeem, de vloerverwarming levert onvoldoende vermogen of een combinatie van de twee.
Als je radiatoren goed warm worden en blijven komt waarschijnlijk je kamer slecht op temperatuur en zal je eerst de complete vloerverdeler moeten inregelen.
Is het probleem dan nog niet beter dan kan je vloerverwarming wel eens te weinig warmte leveren.

Buiten de het type ketel is het ook wel handig om te weten hoe je stookt, weersafhankelijk of op ruimtetemperatuur.

Utreg:
Is vloerverwarming tegenwoordig weer duurder stoken? :shock:
Ik dacht dat bijna iedereen er wel van overtuigt is dat vloerverwarming zuiniger is.
 

Fb1907

  • #8
Het type van de CV is Xignal Nev 1324 T.

Ik stook meer volgens mij weersafhankelijk. Laat ik zo zeggen 's ochtends als ik wegga zet ik hem lager en na werk zet ik hem weer aan en als ik naar bed ga, dan gaat ie weer wat lager.

Hoe controleer je de inregeling van de CV? En wat bedoel je precies met het eerst inregelen van de complere loerverdeler?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Is hier wel sprake van een probleem? Toegenomen elektriciteitsverbruik wordt verklaard door de continu draaiende pomp van de vloerverwarming.

Het gasverbruik is hoger, maar de inhoud van de te verwarmen ruimte is ook toegenomen. Wellicht nog wat bouwvocht dat weggestookt moet worden wat wat extra energie kost. Bovendien is het gasverbruik met de toename ook al niet extreem hoog.

Ts geeft ook aan dat de ketel wel blijft branden wanneer hij de thermostaat omhoog draait totdat de ingestelde temperatuur is bereikt. Daarna begint pas het start stop bedrijf als gevolg van verminderde warmtevraag. Toestel werkt voor zover ik weet ook alleen met een aan/uit thermostaat, dus wat dat betreft werkt alles normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu