Vloerverwarming frezen in Noorse leistenen vloer advies mogelijkheden

Joostbon

 • #1
Begin volgend jaar gaan we de benedenverdieping aanpakken. Dat wil zeggen; nieuwe keuken, nieuwe elektra, nieuwe vloer (PVC) en vloerverwarming.

Voor alle informatie: Vloeroppervlakte is 60 M2. Betonnen vloer met afwerkvloer. Bouwjaar huis 1979. Vloer is niet geisoleerd maar wel geheel onderkelderd. (ruimtes onder het huis zijn ook gewoon verwarmd door CV)

We zijn ruim op tijd om alles goed te plannen en plan van aanpak te bedenken. Ik ben redelijk handig, veel dingen ga ik zelf doen maar bij twijfel (of gemak) laat ik het werk uitvoeren door een specialist.

Zo ook de vloerverwarming, ik had de hoop dat er in de bestaande tegels gefreesd kon worden, vloerverwarming in laten leggen en egaliseren wat sowieso moet voor de PVC vloer en klaar. De Noorse leistenen tegens liggen in het cement sinds de bouw van het huis (1979) en volgens mij muurvast.

Na een gesprek met een lokaal bedrijf werd mij verteld dat de tegels er uit moeten. Daarna egaliseren. Daarna frezen , vloerverwarming er in en daarna weer egaliseren en dan PVC. Dat word natuurlijk een heel stuk prijziger dan begroot als ik dat laat doen.

Mijn vragen;

- kan er inderdaad niet in zo'n vloer worden gefreesd zonder dat ik de tegels er uit moet halen en voor het frezen moet egaliseren? Zou het lonen om een 2e offerte aan te vragen?
- Zijn er mensen die eerder met dit bijltje hebben gehakt? Met zo'n vloer vloerverwarming aanleggen, is dit de enige methode? Met 2x egaliseren? $$
- Ik heb wel eens een gelijmde tegelvloer er uit gehaald, dat was zo gedaan. Dit is anders; ik kan lastig inschatten hoeveel werk het is en of het sowieso iets is om zelf te doen om de kosten een beetje te drukken (kangootje kan ik wel lenen) of misschien laten uitbesteden?

Misschien mensen nog ideeën waar ik nog niet aan heb gedacht?

IMG_20210618_075959.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sander 1972

  • #2
  Zal niet zo heel spannend zijn zo'n vloer eruit te halen, En als ik jou was zou ik dat ook doen, samen met de dek vloer.

  Daarna kun je de vloer verwarming leggen, Ligt er natuurlijk aan of de vloer er onder beton is dan gaat het vrij simpel.
  Is het dat rode steen dan moet je voorzichtig zijn met pellen
   

  Joostbon

  • #3
  Vloeren in ons huis zijn gewoon gewapend beton (17 cm) met een 3cm dekvloer, volgens bouwtekening.

  Je bedoeld dus de hele dekvloer weghalen en dan vloerverwarming leggen (ipv frezen in van die noppen of iets) en dan nieuwe dekvloer en daarna egaliseren?

  Ik ga het zelf niet aanleggen overigens; maar het verwijderen van de vloer is dus een overweging om zelf te doen. Ik dacht er wel aan om sowieso eens een offerte aan te vragen van een (sloop)bedrijf in de buurt. Misschien valt het mee

  vloer 17cm.png
   

  Joostbon

  • #4
  Ik heb een offerte gekregen voor 2400 euro incl BTW

  een deel van dag bedrag is voor het verwijderen van de vloer en een ander deel van dag bedrag is voor het aanbrengen van primer en egaliseren van de vloer.

  Geen kattepis natuurlijk, maar egaliseren van iets meer dan 60 m2 is natuurlijk kostbaar. En die vloer gaat er ook niet zomaar uit natuurlijk en arbeid kost het nodige wegenwoordig. Ik ben wel van het veel zelf doen, maar mogelijk word dit nog wel een klusje om te laten doen.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #5
  Waarom zou je egaliseren? De dekvloer er uit halen, dunne folie er op,
  krimpnetten en daarop de vloerverwarming en de dekvloer.
  Ik zou een goede breekhamer huren en het zelf doen, geen leuk werk maar het is te doen.
   

  Joostbon

  • #6
  Even een update; toch besloten niet zelf te doen.

  Ten eerste omdat het vervelend werk is en ik de tijd dan ook goed in andere dingen kan steken wat ik niet alleen leuk vind maar ook goed in ben.

  dekvloer er helemaal uit halen word nog bekeken. ons huis is compleet onderkelderd dus mogelijk lopen er diverse leidingen doorheen.

  En ten tweede; beide vloerverwarmingsmannen die we over de vloer hadden gehad hadden specifieke eisen waar een vloer aan moet voldoen voordat ze aan het werk kunnen. Het zit in mijn straatje qua klussen. Maar 1 van de vloerverwarmingsmannen werkten wel veel samen met een partij die dat veel doen en snel kunnen en precies weten wat de vloerverwarmingsman graag wil.

  Dus leg ik het liefst alles bij hem neer. heb ik 1 aanspreekpunt, scheelt met plannen ook weer (kunnen ze onderling mooi regelen) en kan ik de tijd aan andere zaken besteden, zoals de elektra.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu