Vloerverwarming enkel in de woonkamer i.p.v. convector

Parola1969

 • #1
Hallo,

Ik ga een nieuwbouwhuis betrekken. Vloerverwarming was geen optie meer.
Nu hebben ze op de bouwvergadering gezegd dat het na oplevering heel onverstandig was in je vloer te frezen om vloerverwarming aan te leggen (beetje bangmakerij naar mijn mening).

Dit i.v.m. div. leidingen in de vloer. De leidingen zijn inmiddels gelegd en er loopt slechts 1 waterleiding (buitenkraan achterzijde) langs de ene muur en langs de andere muur (vanaf mijn verdeelunit van de cv) een aan- en afvoerleiding naar de convector (D20 x H60 x B200 cm) aan de achterzijde/woonkamer.

Vanaf de verdeel unit lopen, naar de andere kant (keuken en hal), 3 aan en 3 afvoerleidingen voor de 2 convectoren (20x40x60cm) in de keuken en 1 radiator in de hal. Vanaf de hal loopt natuurlijk ook water en gas en electra naar de keuken toe. Ik wil dus in de woonkamer (6,50m x 4,80m) de convector weghalen en dan de aan- en afvoer gebruiken voor de vloerverwarmingsleiding.

Wellicht kan ik ook nog één aan- en afvoer aansluiting gebruiken van de verdeelunit van de keuken omdat ik dan de 2 convectoren daar kan weghalen en die van de woonkamer daarvoor in plaats neerzetten. Is dit te simpel gedacht mbt vermogen ed.?

Ik hoor graag van de kenners :) alvast bedankt, groet patrick
PS. Ik heb een plavuizen vloer door de gehele benedenverdieping.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
 • #2
Hoi Patrick,

Uw vraag is of u in de vloer kan frezen om daar vloerverwarming in aan te gaan leggen.
Wij kunnen dat van hier niet zien, de aannemer heeft het afgeraden en de reden die deze daarbij noemd is wel heel logisch.

U zal niet de eerste en ook niet de laatste zijn die tegen het advies van de aannemer in, toch aan het frezen is gegaan en daarbij vele niet te voorziene leidingen heeft door gefreesd.

Dan heeft u echt een probleem, twee de vloerverwarming en waterleiding in de zelfde vloer is ook niet echt een goede optie, zo zijn er misschien nog wel meer tegens die het maken van vloerverwarming in de weg staan.

Ik denk dat u zelf de beslissing moet nemen over het wel of niet in de vloer te gaan frezen of hakken.

Vr Gr en veel succes met de beslissing.
 

Parola1969

 • #3
Hey Cvolieboy,

Bedankt voor je reactie.

Ik denk dat het niet helemaal duidelijk is. Ik ben zeker niet iemand die iets tegen beter weten in gaat doen. Maar de leidingen zitten nu dus vast op de ondervloer. Hieroverheen moeten ze dus nog een dekvloer storten.

In de woonkamer zitten nu dus helemaal geen leidingen. Alle leidingen waar ze voor waarschuwen lopen dus via de muren of via de vloer in de keuken. Op 1 na, de waterleiding die vanaf de meterkast een metertje of 4 rechtoe rechtaan de keuken in gaat om vervolgens een bocht naar rechts te maken en langs de muur (ongeveer 30 cm van de kant) naar de achterpui loopt metertje of 9.

Wat ik dus wilde weten is of ik dan alsnog in de dekvloer kan frezen (hier lopen dus geen leidingen). Dit omdat ik inderdaad op de hoogte ben van waterleiding in een verwarmde vloer..no can do :D.

Maar als ik een beetje van die waterleiding vandaan blijf, kan het dan wel? En als het kan, kan ik dan een aanlsuiting van de verdeelunit gebruiken? De convector zal dan niet meer teruggeplaats worden. Ik hoop dat ik het nu wat duidelijker heb neergezet.

Nogmaals alvast bedankt,

Groet Patrick
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
 • #4
Parola1969,

Je kan niet je slangen rechtstreeks op je verdeelunit aansluiten, dat werkt niet en je vloer zou te heet of helemaal niet warm worden.

Je zal een 1 of 2 groepvloerverwarmingsset moeten gebruiken, dat hangt van je aantal meters slang die je wil gaan leggen..

Die vloer verwarmingsset kan je wel op de aftakking aansluiten.

Infrezen gaat dus, als je weet dat er geen leidingen in de weg leggen.


Succes.
 

Parola1969

 • #5
Utreg Thnx,

Zoiets dacht ik zelf ook al. Maar ik hoor het liever van kenners.

Dan rest mij nog de vraag hoe het dan zit met de waterleiding die langs de muur gaat. Moet ik daar een bepaalde afstand van af blijven ivm het warm worden van de vloer? Het gaat trouwens om een 35 m².

Maar ik ben woensdag vrij en zal nog even langs wat bedrijven gaan.
Ik ga dit niet zelf doen :cool: .
Maar ik wilde zeker even wat achtergrond informatie.

Nogmaals thnx.
 

Chathanky

 • #6
Het is meer een ongemak dan dat er echte gevaren aan zitten als de waterleiding in de buurt zit. Een afstand van +/- 20 cm zal de ergste opwarming wel weg halen.
 

Parola1969

 • #7
Hey Chathanky,

Ook jij thnx. Het is de waterleiding van de meterkast naar de buitenkraan toe. Daar zal dus niet al te veel ongemak bij komen kijken. Ik heb nu wel een goed beeld denk ik hoe het in elkaar steekt. Ik ben weer een stuk wijzer :).

In de keuken zal ik niet komen, daar ligt veel electra en het gas.
Daar zal ik de convectoren laten staan.

Groet Patrick
 

Addie

 • #8
Let ook even op de telefoon en kabel voor de tv.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
 • #9
Die zit in de muur addie :mrgreen:
 

Addie

 • #10
De praktijk is vaak anders, vooral bij splitlevelwoningen sta je soms voor verrassingen.
 

Parola1969

 • #11
Inderdaad Utreg, die zitten in de muur :lol:

Enkel liggen er nog wel 2 maal electra aan de kant van beide muren. maar die gaan zo strak langs de muur dat ik daar toch niet in de buurt kom. Vandaag had ik helaas geen tijd om offertes te laten maken.

Dus volgende week maar weer een poging. In ieder geval allemaal heel hartelijk dank voor jullie input. En dan bedoel ik alle input, ook die van Addie :wink:

Lees jullie laterssss Gr. Patrick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu