Vloerverwarming en max water temperatuur

Fam van Osch

  • #1
We hebben een nefit topline waarbij je de min en max temperatuur voor het cv water in kunt stellen. Dit verwarmde water gaat naar een vloerverwarming verdeler die middels een termostaatkraan op een maximale watertemperatuur ingesteld kan worden (water welke naar de vloeren gaat). Volgens de instructie van de (houten) parket vloer leverancier mag het aanvoer water niet heter zijn dan 40-45 graden.

Ten aanzien van het rendement, welke instelling voor de nefit kan ik nu het beste kiezen, rond de 45 graden of fors hoger?

Daarnaast een vraag over de vloerverwarmingpomp, deze staat 24/7 te draaien, welke adviezen kan ik daarover krijgen om het electriciteitsverbruik te minimaliseren zonder al te veel in te boeten op behaaglijkheid?

Bij voorbaat dank voor de beantwoording.

Gr. Roel.
 

Stevves

  • #2
Hallo,

Ik ben geen specialist, maar meer een ervaringsdeskundige, dus mijn advies is gebaseerd op mijn eigen systeem.

Als je enkel vloerverwarming hebt is een temperatuur van 40 - 45 graden prima om te verwarmen. Een HR-ketel werkt JUIST beter bij een lagere max. temp.

Om te voorkomen dat een v.v.pomp continu draait zijn er verschillende leveranciers die een zogenaamde pompschakelaar in de handel hebben gebracht. Deze schakelt de pomp alleen aan als er voldoende warmtevraag is, en zorgt ervoor dat de pomp (in de zomer bijvoorbeeld) iedere 24 uur even draait zodat de pomp niet gaat vastzitten.

werkt (bij mij) prima!

Succes ermee!

Stevves.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Je water temperatuur hangt af van je verwarmings systeem, heb je radiatoren dan moet je 60-80 graden stoken tenzij deze uitgelegt zijn op lkage temperatuur.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik heb een PB naar je postbox gezonden
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
De temepratuur onder je vloer mag maximaal 28-30 graden C zijn (bnij houten en laminaatvloeren) 40-45 graden is echt veel te warm.
De aanvoertemperatuur vanuit de ketel heeft daar weinig mee te maken: de verdeler zal water van een hogere temperatuur altijd terugbrengen naar het maximaal toelaatbare (in te stellen op de verdeler) onder de houten vloer.
Let er echgt op dat je die hoten vloer niet te warm stookt, als gevolg van allerlei spraakverwarring over temperaturen. Eenmaal te veel verwarmd, kan er al schade optreden!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu