Vloerverwarming blijft koud na verwisselen pomp

Marchinus

  • #1
Beste mensen vandaag wilde ik mijn pomp voor de vloerverwarming vervangen omdat deze al wat ouder wordt en ik voordelig een energiezuinige pomp kon bemachtigen.
Na het wisselen bleef de vloerverwarming koud. Ik had al ontlucht en de thermische kraan gecontroleerd. Uiteindelijk de oude pomp teruggezet echter zonder resultaat. Bij het vullen viel me op dat het voetventiel vanaf de retour geen water doorliet. Mijn vraag is is het normaal dat het voetventiel ook als keerklep functioneert? Voetventiel wordt afgedekt met een wit plastiek draaidopje en het draaibare binnenwerk is ook van plastiek.
In de hoop dat iemand mij verder kan helpen
 

Marchinus

  • #2
Hierbij nog een foto.
 

Monteur Bert

  • #3
Het voetventiel / retour afsluiter moet gewoon volledig open doorlaten. Is geen klep. Los van de pomp en vloer moet de aanvoer via de thermostaat (voor max. watertemp.) via de unit en retour afsluiter warm worden. (Bij hete aanvoer.) Daar moet je je als eerste op concentreren.
Misschien is het plastic van genoemd ventiel niet linksom teruggedraaid? (dolgedraaid?) succes, Bert.
 

Marchinus

  • #4
Bert bedankt. Ik ben er uit, het ventiel bestaat intern uit 2 draaibare delen als je het binnenste deel in draait gaat het buitenste deel mee bij terugdraaien blijft het buitenste deel in en blijft het ventiel gesloten. Het is nu weer oké.
 

Monteur Bert

  • #5
Bedankt voor de terugmelding. Vr. groet, Bert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu