Vloerverwarming beneden, thermostaat boven

PeterXyp

 • #1
Hai, ik heb het hele forum afgezocht maar kan niet echt antwoord op mijn vraag vinden.

Ik heb een oude, slecht geïsoleerde woning, waar ik op de eerste etage woon. Hier staan mijn bank en tv, dus ik ben hier vaak. Hier hangt ook de modulerende thermostaat (isense van Remeha).
Op de tweede etage hangt een Remeha Calenta 40c.

Nou wil ik op de begane grond in mijn eetkamer+keuken uitbouw een Jupiter vloerverwarmingsysteem aanleggen op een nieuwe betonnen vloer. Hier is het door het oude huis wel redelijk tochtig!
Deze wil ik continu op 20 graden laten verwarmen.

Maar boven, waar ik woon en slaap, wil ik 's nachts gewoon de radiator verwarmingen laag hebben, zeg 15 graden, en overdag als ik thuis ben, moet het daar zeker 21 graden zijn ivm slechte isolatie.

Ik heb het even snel geschetst in paint, maar zou niet weten hoe ik dat met jullie deel, ik heb zo snel even geen website waar ik dit kan dumpen. mail het graag naar je, mocht je willen helpen.

Moet ik boven gewoon thermostaatkranen installeren, of moet ik met een zone systeem gaan werken? En wat kan een buitentemperatuur sensor voor mij doen?

Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Calenta

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ja, dit is niet standaard.

  Thermostaat kranen boven is geen oplossing en weersafhankelijk stoken ook niet. De I-Sense regelt perfect, maar voor deze situatie zou ik toch voor een zone verdeling kiezen.

  Vloerverwarming in een tochtige ruimte is niet heel verstandig, zoals u de huidige bouwkundige staat schetst, kunt u misschien eerst proberen een en ander te isoleren.

  Google maar eens op evohome of living, met deze sets kunt u elke ruimte apart regelen. Is niet goedkoop, maar het geeft u wel t nodige comfort en is zuiniger stoken dan met buiten sensor.

  De buiten sensor , oftewel weersafhankelijk stoken, is makkelijker te realiseren. Wanneer u een stooklijn in de I-Sense heeft gezet en op de eerste verdieping thermostaat kranen bent u klaar. Wel een bypass monteren tussen de aanvoer en retour bij het vloerverdeelblok.

  Calenta :cool:
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Google eens op "etageregeling" of "zoneregeling" en je treft dan mogelijk wel een goede oplossing voor je probleem.
  Een buitentemperatuurregeling (weersafhankelijke regeling) lost je probleem niet op.
   

  PeterXyp

  • #4
  Ik zit nu te denken aan 2 thermostaatkranen met tijdklok, bijvoorbeeld honeywell HR40's op de leef etage zodat die 's nachts uitgaan, en dan mijn modulerende isense op MP zetten! Dan een aan/uit thermostaat in de eetkeuken bij de vloerverwarming.
  Dan alle leidingen door de slaapkamers isoleren zodat ik geen warme slaapkamers krijg.

  Lijkt mij de simpelste oplossing, maar moet ik dan nog een thermostaat in de woonkamer?

  Bedankt voor de goede tips trouwens!

  PS. Ik heb gelezen dat ik de pomp van mijn calenta op 1 snelheid moet zetten met vloerverwarming, ,klopt dat?
   

  PeterXyp

  • #5


  Ah, dit is trouwens de zeeeer schematische tekening, eerste etage is 1 grote ruimte met gesloten trap ruimte in het midden.

  Grootste probleem is dat we de vloer van de zeer koude en tochtige entree niet gaan doen ivm monumentale vloer. Er zit een (kromme, niet goed afsluitende) deur tussen trapgat en keuken.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #6
  Google maar eens op "etageregeling" dan kom je vast en zeker wel een betaalbaarder en goed werkende regeling tegen die het probleem voor je oplost.

  Een aan/uit thermostaat is trouwens niet te combineren met een modulerende thermostaat op één CV-ketel. Het is of het één of het ander (en dan raad ik je aan: aan/uit omdat vloerverwarming ook een aan/uit systeem is: of de thermostaatkraan in de aanvoer van de verdeler is open of deze is dicht)
   

  PeterXyp

  • #7
  Ja duidelijk, ik wilde dan ook 2 aan/uit thermostaten kopen.
  Ik ga even googlen!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu