Vloerverwarming aanleggen - betonvloer 8-10 cm geen isolatie

Vrouwelijkeklusser

 • #1
Hallo allemaal,

Ik ben in het bezit van een woning gebouwd, bouwjaar 1912. Door de jaren heen zijn door verschillende eigenaren aanpassingen aan het huis gedaan. De oude gemetselde muren staan er nog maar er is een tiental jaar terug een nieuwe muur rondom het huis geplaatst.

Ik wil graag vloerverwarming aanleggen. Op dit moment ligt er hoogstens een betonvloer in van 8-10 cm. Er is niks geïsoleerd en het beton ligt op een kleigrond. Nu wil ik de vloer er uit halen en een nieuwe vloer laten storten.

Hoe kan ik dit het beste uitvoeren? Hoeveel zou ik moeten afgraven? Hoe pak de isolatie het beste aan en hoe dik moet de nieuwe laag beton zijn. En is het de bedoeling dat vloerverwarming onder het beton komt te liggen of wordt het beton, vloerverwarming en gietvloer?

Ik hoop dat iemand me kan helpen!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Oude vloer verwijderen dan minimaal 10 cm isolatie drukvast dus bijv. Pir of xps of eps hierop 10cm ruwe betonvloer hierop de vloerverwarming monteren met draadstaalmatten icm ontkoppelingsmat of noppenplaten dan de afwerkvloer met hierop tegels oid
   

  Ralph

  • #3
  Ik vraag me serieus af wat het nut is om zoveel isolatie onder de beton te pakken i.p.v. op de beton te leggen?
  Dat is al zo gruwelijk achterhaalt die constructie omdat het heel traag werkt.

  Er zijn 2 opties die van vandaag de dag zijn,

  - Je kan 2 cm onder de beton doen en de rest boven op de beton waarop de VV slang ligt i.c.m. een dek- of giet-vloer.

  - Je kan beton op zand en dan op de beton een dampdichte laag aanbrengen en daar op de de isolatie en dekvloer op leggen.

  Er zal hoe dan ook een pak zand uit moeten. Hoeveel weet je wanneer je de gewenste opbouw aan dikte's bij elkaar optelt.
   

  Vrouwelijkeklusser

  • #4
  Bedankt voor de info. Ik kan hier wel mee aan de slag!

  Het gaat ook nog wel wat werk zijn om de oude vloer eruit te halen en af te graven. Zou het een risico zijn om dit in stappen te doen? Het huis staat in principe los van de vloer.
   

  Ralph

  • #5
  In stappen is dat niet goed te doen. Als er nu gewapend beton in ligt zou ik er met een minikraan en een pneumatische beitelkop er in gaan.

  Een container en een paar man er bij dan heb je het er vrij snel uit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu