Vloertegels precies hetzelfde merk en Type, nu 5mm breder..

Fantomaz

  • #1
Een jaar of 2 geleden heb ik tegels gelegd in de hal. Hu had ik het idee gevat om de tegels door de deurpost heen voor een deel in de woonkamer door te leggen.
Met de resterende tegels die ik had had ik al wat tegels verlijmd, om ze vervolgens met een paar pakken nieuwe tegels verder te leggen en de kopse kanten uit te zagen.

Dapper 2 pakken tegels gekocht, blijken deze plots 4 á 5mm breder te zijn! :x
OK kleurverschil over een zekere tijd kan ik me voorstellen qua verfbaden, maar dat de tegels structureel breder zijn is een zware tegenvaller.
Vooral omdat ik natuurlijk al een deel had gelijmd uit mijn oude voorraad. De kopse kanten zal ik nu niet alleen op lengte, maar ook in de breedte moeten aanpassen.
Kopse kanten vallen doorgaans wel uit het zicht, maar wat te doen met de tegels die wel in het oog springen? Hoe kan ik dat zo net mogelijk verwerken?
Ik ben bijna blij dat ze te breed zijn ipv te smal. :lol:

Het zijn antraciet zwarte tegels door een verfcoating. Onder de afgespatte stukjes thv de rand, tijdens het zagen, zijn licht grijs.

Kan ik dit met een slijpsteentje bijwerken en afwerken met een verflaagje oid? Ik heb geen flauw idee hoe ik dat fatsoenlijk kan wegwerken. Er zit een licht motiefje in zodat enige oneffenheid niet in het oog springt, maar de scherpe, afgechipte stukjes zijn erg lelijk.

Heeft iemand hier tips in of ervaringen die hij wil delen? :?

NB, de Ironie is dat ik voldoende tegels had om het deel thv het deurkozijn netjes weg te werken, maar dat ik die tegels alvast had verlijmd in afwachting van de aanschaf van de nieuwe pakken.
Kan ik reeds verlijmde tegels ook losmaken? Ik moet er toch een paar loshalen omdat ik anders veel rare kopse kantjes smaller moet maken.
Dan maar 3 tegels vervangen. Als ik die maar kan hergebruiken, ben ik er ook, denk ik. ;-)
 

Danny74

  • #2
Maatverschil heeft te maken met het kaliber nummer.
Weet niet of u al klaar bent, maar misschien kunt u met een oude doos, terug naar de winkel.
De tint, kaliber en tono nummers staan meestal op de zijkant geprint of op een sticker.

Zo heb ik zelf nog een pak kunnen achterhalen die ruim een jaar later is aangekocht.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Als het niet erg lang geleden is kan dmv verwarmen met een brandertje de lijm los krijgen.
 

Fantomaz

  • #4
Hoi Mensen.
@Danny,
Ik had al contact gehad met de bouwmarkt, maar deze zeiden ook dat de restanten van het oudere type tegels weer was teruggehaald en vernietigd.
Ik geloof dat niet, maar OK...

De eerste van de 8(?) tegels had ik voor 40% rondom vrijgezaagd met een geprepareerde handzaag. Met een Flex had ik daar hapjes uit het blad genomen zodat de bramen de lijmlaag goed konden wegschapen.
De tegel gaf enige speling en met een beiteltje kon ik hem met een tikje loskrijgen.
De tweede had wat minder zaagwerk nodig en omdat ik nog een stuk of 6 had om me verder op uit te leven, had ik die met het breekijzer, tegen de lijmlaag, los gewrikt. Zo heb ik alle tegels er heel uit weten te krijgen. :D
Alle oude lijmlagen weggehaald met een electrische sloophamer met beitel en nadat ik alles in de hechtprimer had gezet, had ik nu de nieuwe tegels weer gelijmd.
Ziet er goed uit en ik heb meer tegels voor mogelijke beschadigingen in de toekomst over gehouden dan ik zou verwachten. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu