Vloerbedekking / Vloertegels verwijderen

Robbie's

 • #1
We gaan een bod doen op een huis waar een combinatie van vloerbedekking (gehele huis) ligt en vloertegels in keuken en gang. De vloerbedekking is gelijmd en ik vraag mij af of er een manier of dat er hulpmiddelen zijn om vloerbedekking en lijmresten snel te verwijderen. Ik heb straks geen weken te tijd om vloerbedekking/resten te verwijderen. We gaan daarna parket zwevend laten plaatsen.

Ook een vraag over de tegels. Die zitten vast met tegellijm op een afdekvloer. Bestaat er een machine om lijmresten tegels vlak weg te halen? Ik ben een beetje bang dat er straks allemaal gaten in de vloer komen bij verwijderen tegels. Sommige plekken zullen gaten hebben terwijl op andere plekken de tegellijm hoger ligt dan rest van vloer. Zo maar egaliseren zal ook niet gaan vanwege hoogte verschil tegellijm met vloer waar geen tegels liggen. Hoe pakt de pro dit aan?

Bvd voor de adviezen
Screenshot_20230218_155604_Samsung Internet.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #2
Goed nat maken dan komt vloerbedekking vanzelf los. Tip van mijn opa en werkt haast altijd.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #3
Idd ligt de vloerbedekking vaak vastgelijmd met zgn waterkit.

Alternatief: een tapijtstripmachine huren.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #4
Gelijmde vloerbedekking maak je los met een tapijtstripper. Dit is een grote tondeuse met gewichten er aan die het tapijt los snijdt.

De vloertegels zul je moeten uitbreken. En ja dan hou je geen vlakke vloer over. Die moet
je egaliseren (dat kan tot 30 mm in 1 keer). Vloer stofvrij maken, in de geschikte primer zetten en egaliseren.
 

Robbie's

 • #5
Bedankt voor alle reacties :prima: Voor wat betreft het egaliseren zal ik toch eerst de lijmresten weg moeten steken die bij verwijderen tegels hoger liggen dan de bestaande afdekvloer waar ik de vloerbedekking weg ga halen? Dat kan ook nog veel werk zijn vrees ik. En ik vraag mij af hoe dat aan te pakken. Ik zou bijna zeggen : met machine er over heen gaan zodat bijv.in 1 keer 4mm wordt afgefreesd zodat je daarna zonder hobbels kunt egaliseren.
 
Laatst bewerkt:
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

Robbie's

 • #6
Klopt het wat ik zeg dat ik lijmresten eerst weg moet halen (weg steken of met een machine, wat soort machine?) voordat je kunt egaliseren?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #7
Uitstekende resten moet je inderdaad verwijderen als ze anders boven de egaline komen te liggen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #8
Met een betonfreesmachine kun je eventuele tegellijmresten wegfrezen. De vloer wordt daardoor vlakker en je hoeft dan minder dik te egaliseren.

Tapijt trek je er vaak ook nog wel makkelijk uit. Eerst het tapijt in kleine stroken snijden en dan met een tapijttrekker lostrekken. Eventuele achterblijvende lijmresten kun je na het verwijderen van het tapijt wegsteken met een kitsteker.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #9
Bedoel je een betonfreesmachine of een betonschuurmachine?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #10
Een betonfreesmachine. Natuurlijk wel even kijken of de machine geschikt is voor de toepassing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu