Aansluiting vloertegels op schuifpui

Helmoet

  • #1
Hallo, wij zijn bezig met het betegelen van onze woonkamervloer. De cement dekvloer is van onvoldoende kwaliteit (te dun) en ligt bovendien vrij hoog. Maar slopen was geen optie (vloerverwarming). Daarom toch begonnen met tegelen (inclusief 3,5cm zandcement + 2x aanbrandlaag nat in nat). Ter hoogte van openslaande deuren laten we de tegels weg of korten we de deuren in. Het probleem waar we nu tegenaanlopen is de aansluiting op de schuifpui. We willen de rand van de tegels afwerken met een metalen profiel, en hinken op twee gedachten:
1. Cement aflopend aanvullen, de laatste tegel komt daarbij schuin te liggen. Een profiel 40x5mm met de brede kant op het cement en aansluitend op de tegels met schroefjes vastzetten.
2. Cement en tegels tot ca. 1 cm van de schuifpui door tegelen en in de zandcementlaag ca. 10cm M4 draadeinden leggen. Een profiel 40x10mm van gaatjes voorzien en met de lange kant over de uitstekende draadeindjes schuiven en deze van bovenaf vastzetten met moertjes.

Het bovenaanzicht laat bij methode 1 dan een ca. 4cm brede metalen strook zien die aansluit op de schuifpui. Bij methode 2 is dat een 1 cm brede metalen strook, en een holle ruimte van ca. 1cm breed en daarna de schuifpui.

Argumenten: Bij methode 1 ontstaat aan de linkerzijde het probleem dat de cementlaag te dun wordt. Aan de linkerzijde is het verschil tussen oude vloer en onderkant schuifpui ca. 1cm, en aan de rechterkant ca. 3cm. Boren in de oude cement dekvloer heeft het risico de vloerverwarming te raken.

Bij methode 2 onstaat een geul (ca. 1cm over de breedte van de schuifpui) waarin zich stof en ander vuil kan ophopen.

Heeft iemand een voorkeur voor één van beide methode, of misschien een variant of een totaal ander idee? Bijgaand enkele foto's en tekeningetjes.

AansluitingSchuifPui.png IMG_20211228_114354909.jpg IMG_20211228_114430502.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Gewoon een haaks tegel profiel plaatsen die je onder de tegels schuift.
Die profielen zijn er in diverse hoogte maten.

image.jpg
 

Helmoet

  • #3
Goed idee, gaan we naar kijken. Erg bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu