vloerkleed als wandkleed gebruiken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een vloerkleed van 1.20 bij 1.70 en dit weegt 7 kg. Dit wil ik graag aan de muur hangen. Ik denk dat ik het moet plakken aan een houtlat en daarin met 2/3 ophangschroeven aan het plafond bevestigen. Heeft iemand hiermee ervaring mee want ik zie weleens tapijten bij mensen aan de muur hangen.Mijn vragen zijn:Moet ik een raamwerk maken van 4 latten en het kleed daarop lijmen? Moet ik misschien hele kleed op een dunne houtplaat lijmen of zal ik kunnen volstaan met alleen een lat bovenaan? Wat voor een soort lijm en welk merk moet ik hiervoor gebruiken?Waarmee moet ik het ophangen? Iets van staaldraad of schilderijendraad?Of heeft iemand voor de contructie misschien een heel andere oplossing?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Zeer dunne lat boven aan de muur monteren, het tapijt d.m.v nieten aan de lat hangen. De lat moet iets korter zijn dan het tapijt breed of lang zijn (ligt eraan of je het in de breedte of lengte wilt ophangen) zodat je het aan de zijkanten niet ziet.Onderkant: idem........beetje spannen en het hangt prachtig strak....geen lijm ofzo gebruiken hoor....dan verspeel je de kans om het nog eens ergens anders voor te gebruiken.

Bij ons vindt iedereen het prachtig!!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb het ook gedaan maar ik heb van het ophangsysteem een mooi zichtbaar iets gemaakt. Ik heb een stalen buis genomen en het kleed daar met lussen aangehangen. Vervolgens de b uis op twee haken in de muur gelegd. Erg ok !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu