Vloerisolatie zonder kruipruimte

Malicra

  • #1
Wij hebben een houten vloer en willen hier onder graag isolatie aanbrengen zonder de hele vloer er uit te slopen. Er zit ongeveer 20 cm ruimte onder de vloer. Zelf zaten we er aan te denken om er pur onder te spuiten. Is dit een goed idee of niet? Iemand een idee om welke afstand er dan een bus geleegd moet worden om de hele ruimte vol te krijgen?

Groeten Yvette
 

Geus

  • #2
Ik ben geen expert, maar dat lijkt me sowieso een slecht idee. Je blokt dan ook alle ventilatiemogelijkheden en kan vochtproblemen krijgen met rot als gevolg.
Misschien kan je nog iets meer informatie geven: Huiskamer neem ik aan? Wat voor een oppervlak? Wat is de uiteindelijke bedoeling, wil je de houten vloer in zicht of komt er nog wat overheen? Ligt er zand op de bodem? Is dat droog? Zit er leidingwerk o.i.d. onder de vloer?
Fotootjes doen het altijd ook goed! ;)
 

Pirke

  • #3
Pur eronder spuiten is een slecht idee. Ook vanwege bovengenoemde reden, maar hoe had je je dat voorgesteld? Met kleine pur spuitjes 10 kub bij elkaar purren?

Gewoon de planken eraf. Er zit niets anders op. Voordeel is meteen dat je de staat van je vloerbalken kunt onderzoeken en evt. wat nieuwe langgewenste leidingen kunt leggen.
 

Millew

  • #4
Voor deze situatie zijn verschillende mogelijkheden, waarbij slechts een paar of misschien helemaal geen planken hoeven te worden verwijderd.
In willekeurige volgorde:
1) geëxpandeerde kleikorrels
2) EPS of polystyreen schuimbolletjes (losgestort of in zakken)
3) Isolatieschelpen

Wil je het zelf doen dan is optie 2 m.i. de meest voordehandliggende oplossing.
Voorwaarde bij alle oplossingen is dat de ventilatie tussen vloer en isolatiemateriaal intakt moet blijven. Eventueel zijn extra ventilatieopeningen in de muur nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu