Vloerisolatie kruipkelder, 2 soorten tegen elkaar mogelijk?

Kjiratsiekoedel

 • #1
Ik wil de vloer op de begane grond beter geïsoleerd hebben. Momenteel is een deel niet geïsoleerd (de hal, hollebaksteen vloer) en de rest wel (balkenvloer met glaswol Rd 2.5 tussen de balken & aanbouw Rd 3.5).

Het heeft mijn grote voorkeur de huidige isolatie te laten zitten en aanvullend onder de balken een extra laag aan te brengen + folie op de bodem tegen 't vocht. De Kruipkelder is daar ook hoog genoeg voor. De hal wordt hier dan ook mee geïsoleerd. De aanbouw is niet meer bereikbaar.

Ik ben nu aan 't kijken naar PIF noppenfolie van 80mm (Rd 4.2) om dit onder de balken & hollebaksteenvloer aan te brengen. Dan blijft het glaswol tussen de balken zitten. Dat scheelt een hoop jeuk met verwijderen+extra isolatie is mooi meegenomen.

Is er bezwaar om dit te doen? Kan het vochtproblemen opleveren?

Plattegrond
plattegrond begane grond.jpg


Huidige isolatie
isolatie nu.jpg


Isolatie met PIF
isolatie met PIF.jpg


isolatie nu.jpg isolatie met PIF.jpg plattegrond begane grond.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • plezierklusser

  • #2
  Ook ik ben aan het kijken naar PIF 80 voor vloerisolatie, dat lijkt me ideaal spul om te verwerken. Ik heb zonet bij PIF vragen gesteld over aanhechting bij de muur, kruipluik en leidingen, want dat miste ik nog in hun werkinstructies.

  Ik neem aan dat de PIF als een extra vocht/damp-werende laag fungeert, net als de reflectielaag van de glaswol, en dat je de PIF er gewoon onder kunt bevestigen. Je wilt voorkomen dat er zich vocht ophoopt in de glaswol, maar die situatie lijkt me niet te veranderen.
  Je zou ook met PIF zelf contact op kunnen nemen, zij hebben deze situatie vast vaker langs zien komen.

  Mijn kennis van isolatie en folie is matig, dus pin me niet op vast, maar ik denk dat het kan, omdat er qua vocht niets veranderd.
   

  Jackd

  • #3
  Noppenfolie zal minder of even damp doorlatend zijn (zo goed als dampdicht in dit geval) als de reflecterende laag onder de glaswol.
  Prima om het zo te doen.
   

  Kjiratsiekoedel

  • #4
  Dank!

  T voelt beter dan hr++ parels op de bodem. Dat lijkt mij in mijn geval niet beter dan bodemfolie namelijk.

  En pif is beter doorgankelijk dan tonzon lijkt mij.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  De isolatie zit eigenlijk precies verkeerd om. Dampremmende lagen moeten aan de warme kant. Ik verwacht echter geen problemen bij een vloer. Vaak is de ondervloer ook een dampremmer.

  Check wel altijd de ventilatie van de kruipruimte.

  Isolatie op de kruipruimtebodem heeft geen zin. Omdat deze ruimte geventileerd is.
   

  Kjiratsiekoedel

  • #6
  Ik weet dat t verkeerd om zit. Zo blijft t wel zitten... Had eigenlijk met latten gemoeten. Maar de onder vloer is idd ook dampremmend
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu