Vloerconstructie van oude aanbouw achterhalen

DBakker

 • #1
Achter het huis dat ik recent heb gekocht zit een aanbouw, met daarin de keuken en de badkamer (totaal 19m2). Deze ga ik vernieuwen, en als ik toch bezig ben zou ik het liefst vloerverwarming aanbrengen. Nou is dat uiteraard alleen een optie als de (betonnen) vloer geïsoleerd is, maar er is een issue: er is geen kruipruimte onder het huis, ook niet onder de aanbouw.
Wat ik wel over de aanbouw weet: in 1986 is de bestaande aanbouw uitgebreid naar de huidige staat, een deel van de aanbouw is dus ouder dan dat. Ik vermoed dat de oorspronkelijke aanbouw een L-vorm had, die in 86 veranderd is in vierkant door een binnenplaatsje ook te bebouwen.

Wat is de makkelijkste manier om te achterhalen wat de vloerconstructie van deze aanbouw is, om te checken of er isolatie onder zit? Of denken jullie dat ik mezelf beter de moeite kan besparen omdat er toen toch geen vloerisolatie werd gebruikt?
Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Gat boren door de vloer en je weet het.
  In die tijd vond men 5cm tempex al veel :mrgreen:
   

  Marcn88

  • #3
  Gat boren dan kun je bepalen hoe dik je afwerkvloer, bertonvloer en isolatie is
  als dit allemaal niet erg dik m is kun je ook de vloer verwijderen en opnieuw opbouwen en isoleren
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu