Vloer voor een nieuwe serre

Nader

  • #1
Beste Mensen,

Ik wil graag in mijn tuin tegen de achtergevel een serre over de gehele Breede van het huis maken, iets van 5 meter en het liefst 2-3 meter diep of misschien nog dieper, ben op zoek naar een tweedehands serre.

de huidige situatie in de tuin is tuintegels, onder de tuintegels ligt dus zand, mijn vraag is heb ik een fundering nodig voor mijn serre? ik weet dat ik een betonen vloer van min 10cm (geïsoleerd) moet hebben maar of ik een diepe fundering moet leggen???? is mij een vraag.... want dan moet misschien nog laten kijken of ik een paar heipalen in moeten laten slaan.

Graag zien ik jullie reacties tegemoet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Uit een vloer van betontegels op zand komt ontzettend veel vocht. Condens op diverse vlakken van de serre ligt op de loer.
 

Nader

  • #3
Dus wat is wijs? wat en hoe moet ik het doen? toch een betonen vloer van 10cm dik? of moet omheen nog een diepe fundering?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
In de serre zou je op de betontegels een stevige PE folie kunnen leggen en daarop weer een laag tegels of op de PE een raamwerk met isolatie tussen het hout en daarop houten vloer.
 

Nader

  • #5
Oo Wgb, het klinkt veel makkelijke dan ik dacht !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ik zou vloerverwarming in mijn serre willen en uiteraard overheen willen tegelen, kan ik dus eerst PE folie leggen en dan PIP isolatie (hoe dit ook heet, het hier elders op de forum gelezen) en dan 10cm beton storten of het liefst dekvloer waar vroerverwarming buizen in zijn gelegd?

Of moet ik eerst beton dan verwarming buizen en dan pas dekvloer?

dan denk ik dat mijn nieuwe vloer hoger komt dan mijn woonkamer maar dan graag ik wat de grond weg en begin ik dus wat lager.

wat is uw mening hierover?

ps. kan ik serre van 2.5m x 5m met vloerverwarming warm genoeg krijgen? o ja ik zou deze serre heel misschien over 2 jaar meenemen omdat ik mijn huis willen verkopen maar weet het niet zekerrrr!!!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als je huis op palen staat is het verstandig dit bij een uitbouw/serre dit ook te doen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik heb dit gelezen als dat je er niet veel werk van wilde maken. Een vloerverwarming of een verwarmde vloer dat is toch andere koek. Gelukkig is daar heel veel over geschreven.
 

Nader

  • #8
Beste WGB,

Ik werk zelf in de bouw maar ben geen constructie man en heb niet veel kaas van gegeten daarom wil ik geen risico lopen dat de serre later inzakt tot gevolg dat de glas kapot gaat, das levensgevaarlijk......

heb wel een persmachine en ook overige goeie gereedschap , de verwarming pijpen kan ik zelf leggen maar aansluiten op de verdeler en vervolgens op stadsverwarming (het is bij mij het geval) laten doen. tevens de dekvloer kan ik ook zelf doen :lol: maar voor beton moet ik nog berekenen hoeveel het nodig is, of huur ik een mixer en maak ik het zelf of laat ik een vrachtwagen komen. alleen over isolatie en constructie en zo wil ik het zeker goed weten om achteraf geen koude voetjes hebben.

graag zie ik je reactie hierover....

thanks :oops:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Dit is niet mijn ding. Even gezocht "opbouw vloerverwarming op zand".
Zoals ik al schreef voldoende info/ervaring.
Of een ander misschien?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Wij kunnen op basis van deze gegevens natuurlijk niet bepalen wat voor fundering er nodig is. Als je dit niet wilt laten bepalen door een constructeur, kan je kijken naar de fundering van het huis zelf, en naar vergelijkbare bouwsels in de buurt.
 

Nader

  • #11
Beste mensen,

Ik heb eea geïnformeerd bij een gewone aannemer, hij zegt dat ik gewoon een bewapende betonen vloer kan storten van 15cm omdat de muren en de dak houten constructie heeft dan is het steving genoeg.
uiteraard met folie, bewapening beton etc.
voor 5m x 3 m heb ik bijna 3m3 beton nodig, heb op internet een bedrijf gevonden die het voor een mooi prijsje willen doen dus ik doe alleen maar de voor werk.

na beton leg ik vloerverwarming op (vastgebonden op netten) en daarna een dekvloer die bijna gelijke hoogte heeft met mijn huidige vloer in het huis.

de wanden ga ik met 2x3tje maken met steenwol isolatie ertussen, folie buitenkant en folie binnen kant, aan de buitenkant met sabbatdelen en van binnen zoals ik zei folie + osb platen 12mm en direct erop gipsplaten en stucen,

ik lees ook veel koudebrug en zo maar hoef hem niet zuper super geisoleerd te hebben als maar geen condens binnen heb en het met de vloerverwarming 10-10cm warm kan krijgen.

ben ik volgens jullie goed bezig of niet? :lol:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
In het hele verhaal mis ik de gegevens over het soort verwarming in huis, u moet rekening houden met een verdeler etc. voor de vloerverwarming.
Er moet een verdeler geplaatst of uitgebreid worden.

3 m3 beton lijkt me een beetje teveel van het goede. :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #13
Je hebt het over een vloer van 15cm. Wordt dat een vorstrandfundering? 15cm is veel te veel voor de vloer zelf. En je zegt niets over isolatie.

Hoeveel ervaring heb je met bouwen? Misschien kan je dit werk beter uitbesteden.

Je tekst bevat veel taalfouten, maar sabbatdelen is dan weer erg grappig :lol:
 

Nader

  • #14
Beste vrienden,

sorry voor al die slordige type fouten het ligt aan mijn pas 2 weken nieuwe ASUS :oops:

voor vloerverwarming trek in de twee hoofdleidingen 20mm naar een hoekje in de aanbouw of in het woonkamer onder de trap en daarvandaan met vloerverwarming leidingen ga in de aanbouw in, we hebben zelf stadsverwarming. ik laat de vloerverwarming nog ff voor me uitzoeken hoor maar als jullie adviezen hebben dan hoor ik het graag.

ik dacht 15cm dikke vloer dan is lekker stevig :roll: maar goed okaaaaay doe ik maar 10cm, op de betonen vloer leg ik vloerverwarming (zal ik hiertussen nog isolatie leggen of niet? JA doen he???!!!) en daarboven komt een dekvloer.

onder de beton leg ik folie en PU isolatie, is dit okay?

ik vraag me af moeten de wanden precies op de rand van de betonen vloer komen of moeten ze paar cm naar binnen toe geplaatst worden, ik wil niet dat water en vocht aan de onderkant van wanden optrekt!!!

tevens, is mijn beschrijving over de opzet van wanden goed? verhaal van folies, osb platen, gipsplaten sabbatdelen etc....

ik heb ff zitten rekenen, ben ik rond 5000 euro kwijt!!!! :cry: best een hoopgeld maar misschien kan ik ergens een ander materiaal die ik niet weet hahhaaaa gebruiken.........

ik ga komende tijd een tekening maken met dikte van balken etc misschien heb ik te dikke en dure balken gekozen dan kunnen jullie mij daar beter over informeren en advies geven.

alle suggesties zijn van harte welkom.

o ja trouwens, we hebben een bitch als buurvrouw, kan zij dit tegen houden? we zullen dit aan de binnenkant van schutting doen dus blijven binnen onze grenzen, ik las ook dat je zelfs meer dan 2,5 meter zonder verguning kan bouwen :lol: is dat inderdaad zo? onze plafond in de woonkamer is 230cm hoog dus ik denk dat de aanbouw aan de buitenkant 250cm hoog zal worden, ik ga alvast messen slijpen en denken jullie maar hoe ik mijn dream aanbouw kan maken.

Very thanks :cool:
 

Nader

  • #15
Sorry onze plafond is nu 250cm hoog, het wordt alleen maar erger he :P
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #16
Ik denk niet dat je voor 5000 euro een aanbouw kan maken (als je alles meerekent). Maar goed, we doen hier niet echt aan prijsopgaves.

Of het vergunningvrij is, kan je het best aan de gemeente vragen. Dit is van heel veel factoren afhankelijk. Per 1 november wordt het nog ingewikkelder :?
 

Nader

  • #17
Besten,

Ik heb een tekening gemaakt, hoe ik de eerste constructie wil maken.
op de achtergevel ga ik eerst een lange balk van 5 meter tegen de achtergevel vastzetten maar heb toch voor ondersteuning drie staanders ondergezet misschien de middelste haal ik weg.

ik zal de huidige achtergevel incl de schuifpui niet eruit halen maar ik takt laten het is de bedoeling dat er twee aparte kamers gemaakt worden, misschien later gaat ie toch eruit maar is nu niet de bedoeling.

kunnen jullie mij iets over de dikte van de balken vertellen?

ik zal ook een tekening van dak constructie en twee buiten wanden maken en hier op de site zetten.

dank voor jullie advies :D
 

Nader

  • #18
Oops hier de tekening.........

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu