Vloer verder ophogen met vloeibare zandcement?

EZ_electrique

  • #1
Mijn keukenvloer is vernieuwd. Eerst 10cm piepschuim isolatie, vervolgens is er ca 10cm beton met wapening gestort. Daarna is een afdekvloer gestort met diktes tussen 2-6cm. Voor het laatste stukje vloer was er geen vloeibare zandcement meer. Daarin is toen een paar dagen later snel zandcement oid aangebracht. Daarover had ik al mijn twijfels want met het afborstelen kon ik op bepaalde plekken hele stukken wegvegen, tot op het beton.
Gisteren al dat cement verwijderd, dat ging erg makkelijk, ik kon het zo wegsteken met een beitel. Toen heel goed geveegd en stof gezogen. Vervolgens vloerprimer aangebracht en na de droogtijd vloeibaar zandcement gestort. Helaas lijkt mij de dikte niet voldoende dus wilde ik gister nog een paar zakken bijhalen. Het zat niet mee, winkel ging bijna dicht en het vloeibare zandcement niet in de collectie.
Nu heeft het een nacht kunnen drogen en vraag ik mij af of ik het nog verder moet laten drogen en dan weer vloerprimer smeren en nog een laag vloeibare zandcement aanbrengen of kan dat nu direct nog? Het cement is nog niet volledig uitgehard en nog duidelijk donkerder dan het andere cement.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een laag van 2 cm zandcement is te dun maar daar was u al achter, het is beter een egalisatiemiddel te gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu