Vloer onder keukenkastjes verwijderen - stelvoetjes

Drooler1

  • #1
Ik ben een deel van mijn vloer aan het vervangen, en een stuk ervan is in de keuken. Destijds (door de vorige bewoner) is de keuken ingebouwd op de vloer, dus het laminaat loopt door onder de keukenkastjes. Kan ik zomaar de stelvoetjes van de kastjes en het fornuis omhoog draaien om zo de vloer te verwijderen? Of stort de boel dan in?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat gevaar is inderdaad niet ondenkbaar. Vanzelfsprekend afhankelijk van hoe je het zou aanpakken. Indien je telkens één strook verwijdert en de pootjes daarboven dan ietsje indraait valt het misschien wel mee, maar garantie dat het zaakje niet naar beneden komt (en het blad dan misschien ook breekt) heb je niet.

Maar waarom zou je het laminaat daaronde willen verwijderen? Je kunt namelijk vlak voor de pootjes het laminaat doorzagen met een oscillerende multitool. Heb je zo'n apparaat niet? Beslist aanschaffen, die dingen zijn ongelooflijk handig en komen voor allerlei klussen weer van pas.

Misschien dacht je de pootjes zodanig uit te kunnen draaien dat ze op de ondervloer kunnen staan. Als dat al zou kunnen (qua max. hoogte) moet je er wel rekening mee houden, dat het (naderhand) eruit bouwen van een vaatwasser dan een stuk lastiger wordt, omdat je deze over de drempel van het nieuwe laminaat moet tillen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu