Nieuwe keukenafvoer onder verhoogde vloer?

Gie

  • #1
In ons appartement wil ik de keuken verplaatsen naar de woonkamer. Het plan is om een 50 mm afvoer te maken vanaf de bestaande afvoer en die naar de nieuwe locatie te trekken via de berging, daar komt dan meteen een afvoer voor de wasmachine.

Ik kan maximaal 2 cm de vloer in, de rest wil ik wegwerken onder een verhoogde vloer ( die ook meteen dient als ruimte voor andere leidingen). De muur in is geen optie.

Mijn idee:

Afstand tot de berging is ongeveer 2 meter. Met een 50 mm buis en afschot kom ik dan op een +/- 5-7 cm verhoogde vloer?

Totale afstand van nieuwe afvoer naar de 75 mm van de oude keukenaansluiting is 3,40m. Zou 40 mm ook voldoende zijn voor de nieuwe afvoer?

Zie plaatje voor de situatie

Hoor graag jullie suggesties!

Schermafbeelding 2020-12-06 om 13.17.21.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
De afbeelding is niet zichtbaar. Zou je het opnieuw kunnen plaatsen?
 

Gie

  • #3
Nu wel?
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Is het geen mogelijkheid tegen de muur aan te gaan met de afvoerbuis? Dan valt hij achter de keukenkastjes weg op plinthoogte. Dan hoeft de hele vloer ook niet omhoog.
 

Gie

  • #5
Het gaat om de linkerkamer op de foto. Dat wordt een slaapkamer ipv keuken. In de berging en de nieuwe plek van keuken rechts op de foto kan ik de afvoer wel wegwerken maar in de nieuwe slaapkamer niet.

En ik heb nog de waterleidingen en elektra weg te werken, daarom dacht ik om de hele vloer omhoog te halen en zo alles ineens door te trekken van de oude keuken aansluitingen naar de nieuwe locatie.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu