Vloer komt omhoog

Status
Niet open voor verdere reacties.
Mijn vloer van keramische tegels met electrische vloerverwarming is 6 jaar geleden gelegd. 2 jaar geleden stonden er plotseling midden in de kamer 2 rijen tegels overeind. De tegels zijn weer vastgelijmd, en het zou geen probleem meer moeten geven volgens de tegelzetter. Nu gebeurt er weer hetzelfde op een andere plek. Ik wil nu een nieuwe [natuurstenen] vloer, omdat de vloer vreselijk ongelijk en dus lelijk is geworden. De keramische tegels zullen eruit moeten, maar de helft ligt maar los [denk ik want die klinken hol]. Hoe krijg ik de vastzittende tegels eruit zonder de -ingefreesde- snoeren van de electrische vloerverwarming te beschadigen?
 
Gebruik een brede platte beitel.
Kijk goed waar de leidingen lopen, en zet dan de beitel tussen de leidingen onder de tegel.
Als de vloer gelijmd is, zul je met een paar tikken de tegel los slaan.

Gebruik voor de nieuwe tegelvloer een flexibele poeder tegel lijm van goede kwaliteid.

En laat een voeg open langs de muren.
 
Bedankt voor de reactie! het klinkt alsof er weinig risico is of moet ik het toch aan de vakman overlaten? Moet er overigens na verwijderen van de keramische tegels eerst egaline over voordat het natuursteen erop komt?
 
Risico is er natuurlijk wel, dat je de draad van de vloerverwarming raakt.
Daarom moet je heeeeeeel goed opletten waar je de beitel plaatst.
Kijk ook eerst hoever de draden uit elkaar liggen.

En ik denk niet dat je een vakman kunt vinden die je garantie kan geven dat de draden niet geraakt worden.

En wat beteft het egaliseren of dat wel of niet nodig is, dat kan de tegelzetter wel bepalen voordat hij de vloer gaat leggen.
 
Weet jij misschien ook waar het door kan komen dat de vloer omhoog komt? Het is een nieuwbouwappartement [2002] op de 2e verdieping. Dan kan er bij de nieuwe vloer rekening meegehouden worden, anders ga ik bankroet..
 
Veel tegels die al een beetje los of niet al te vast liggen zijn met een hamer los te tikken, gewoon niet al te hard op de tegel tikken, alle tegels die zo los komen hoeven niet meer met een beitel los gehakt te worden, minder risico voor de leidingen.
 
Stuntel schreef:
Weet jij misschien ook waar het door kan komen dat de vloer omhoog komt? Het is een nieuwbouwappartement [2002] op de 2e verdieping. Dan kan er bij de nieuwe vloer rekening meegehouden worden, anders ga ik bankroet..
Wat voor vloer zat er onder? ANhydriet of cementdek? En hoe groot zijn de tegels?
 
Er zit een anhydriet vloer onder en de tegels zijn 6o x 30. Het ziet -inmiddels- er niet uit.. Ongelijke hoogtes [komen er tegels omhoog en andere niet?]..Nou ja, weg ermee dus.
 
1 ding is zeker, er heeft te veel spanning op de vloer gestaan, zeker met de vloerverwarming er onder.

De volgende oorzaken kunnen daarom ook mee gespeeld hebben:

Anhydriet vloer niet voldoende gedroogd voordat de tegelvloer gelegd werd.

De anhydriet vloer is niet of niet voldoende geschuurd voordat de tegels werden aangebracht.

Er is niet de juiste voorstrijk en tegellijm gebruikt, wat wel nodig is bij een anhydriet vloer. (kan niet elke voorstrijk en tegellijm voor worden gebruikt)

De voeg langs de muren is mee ingevoegd, of niet voldoende groot zodat er bij het verwarmen van de vloer onvoldoende uitzettingvermogen is voor de tegelvloer.
 
Bedankt voor alle antwoorden!! Is het verstandig om de nieuwe natuurstenen tegels op de oude vloer te plakken? De losse tegels worden dan natuurlijk eerst vastgezet. Dit alles met het oog op het niet beschadigen van de electrische vloerverwarming; maar voel je de verwarming door twee lagen nog wel?
 
En dan weer het risico lopen dat er tegels loskomen onder je nieuwe vloer ? Dat lijkt me niet hetgene wat je wil.

Goed werk begint met een juiste basis. Kortom, eruit met de oude tegels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan