Vloer in de woonkamer - vloerdelen die gezakt zijn

Nader

  • #1
In de woonkamer zijn heen en daar de vloer delen die gezakt zijn... ik heb een stukje opengemaakt en heb gezien dat vuren balken van 10x10 over de breede van het huis gewoon op de grond liggen!!!!!! en erover de vloerdelen.

mijn plan is om de vloer voledig te slopen, de grond tot 40cm graven en afvoeren en daarna de houten balken 8x180cm over de breedte in de zij muren verankeren en daarna met osb platen dicht doen.....
probleem is dat ik voor ieder balk de zijn muren +/- 15cm moet slopen om de draagbalken in te verankeren... is er nog een andere suggestie die het makkelijk maakt?
thanks voor de moeite,
nader
 

System7

  • #2
Weet je zeker dat je zomaar het zand onder je vloer kunt afgraven, gezien je fundering?
 

Droid

  • #3
Waarom ontgraven? Wil je een kruipruimte creëren?

Wat je kunt doen is een balk over dwars op de muur bouten (met voldoende ankers) en de vloerbalken daarop leggen. Dan hoef je alleen die balken uit te richten en kun je de rest er zo op leggen en vastzetten.
 

Nader

  • #4
Nee dat weet ik niet zeker, het huis is 100 jaar oud en het blijkt dat in leiden vroeger gebruikelijk was om de oude afval en stenen onder de vloer de gooien en dicht te doen.... maar het probleem ik dat ik geen dikke balke van 8x18 kan plaatsen anders komt mijn vloer vee lte hoog staan..... moet ik bv alleen de rijen waar de balken komen diep graven?
dit kan wel hoor maar vind het erg veel werk.... ik woon in het huis en wil niet veel te lang in de troep zitten...
heb je nog een suggestie hoe ik ze makkelijkste in de muren kan verankeren? bv balkschoenen of zo? dan moet ik ze heen nakeurig in de muur vastzetten anders staan ze niet waterpas. wat een karwei zeg....
 

Nader

  • #5
Het iedee van droid spreek me ook erg aan, maar dat zit ik nog met ondiepe grond? nee ik hoef geen kruipruimte.... trouwens ik dacht ook eens van schuimbeton en daarna een dekvloer overheen, de dekvloer kan ik zelf doen maar schuim beton kost me 1300 euro.... houten constructie zou mij +/- 500 tot 800 euro kosten....
 

System7

  • #6
Beton heeft wel erg veel voordelen t.o.v. een houten vloer dus als het prijsverschil niet al te groot is - zoals m.i. in jouw geval - zou ik het wel weten :)

En een kruipruimte is er niet alleen om in te kruipen - als dat al kan - maar ook voor de broodnodige ventilatie. Vooral bij een houten vloer :)
 

Nader

  • #7
Aangezien de huizen hier last hebben van optrekkend vocht wil ik niet voor onaangename verrasingen komen te staan om bv later alle muren moeten injecteren!!!!! loop ik wel de risico of niet? met de huidige houten vloer heb ik niet echt veel last van... graag jullie mening hierover...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu