Hoogteverschil vloer woonkamer en hal

Steffertklusjes

 • #1
Hi, ik heb een appartement uit 1965 gekocht en wil de dorpel tussen de hal en woonkamer eruit halen en kliklaminaat laten doorlopen in de twee ruimtes. De vorige eigenaren hebben de oude tapijten vloer gebruikt als ondervloer voor beide woonkamer en hal (5mm dik) wat ik ook zo wil laten vanwege de hoeveelheid extra werk. De vloer is recht en kent geen deuken.

Het probleem ontstaat dat er zeker 5mm hoogteverschil tussen de hal en woonkamer zit, en dus als ik het laminaat ga leggen, de vloer daar zal hellen. Hoe kan dit voorkomen worden? Ik dacht zelf aan een extra 5mm ondervloer te kopen en die over het tapijt te leggen in de hal om dat hoogteverschil op te vullen, maar kan dat wel?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Oude tapijt moet eruit. Tenminste als je het goed wil doen. het laminaat gaat schuiven op het tapijt, je klikverbindingen gaan kapot doordat de ondervloer teveel veert en tenslotte is het ook niet hygiënisch dat oude tapijt vol vuil.

  Daarna opnieuw de vloer opbouwen met een geschikte ondervloer. Het hoogteverschil kun je uitvullen met niet verend plaatmateriaal, bijvoorbeeld spaanplaat of underlayment.

  Beter is het nog om een dorpel toe te passen en het laminaat niet door te leggen.
   
  • Like
  Waarderingen: Walker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu